Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První góly v nových klubech: Černý zajistil tři body Rangers, Květ pomohl k výhře Denderu

Václav Černý slaví premiérový zásah v dresu Rangers.
Václav Černý slaví premiérový zásah v dresu Rangers.AFP
Dva čeští fotbaloví legionáři se poprvé střelecky prosadili v nových klubech. Václav Černý (26) rozhodl o vítězství Rangers nad Motherwellem ve skotské Premiership, gól Romana Květa (26) přispěl k vítězství Denderu nad Kortrijkem v belgické nejvyšší soutěži.

Rangers – Motherwell 2:1

Černý, který přišel do glasgowského klubu před dvěma týdny na roční hostování z Wolfsburgu, se trefil za stavu 1:1 ve 24. minutě krásnou střelou levačkou zpoza velkého vápna k tyči.

Šestadvacetiletý reprezentační záložník odehrál 57 minut, Rangers si po úvodní bezbrankové remíze s Hearts připsali první výhru v soutěži.

Dender – Kortrijk 4:1

Roman Květ, jenž je v klubu na hostování z Viktorie Plzeň, otevřel skóre duelu třetího kola s Kortrijkem trefou ve 23. minutě. Dender nakonec zvítězil 4:1.

Český záložník, jenž strávil minulou sezonu na hostování v tureckém Sivassporu, nastoupil podruhé v základní sestavě a odehrál 65 minut. Ze hřiště šel za stavu 2:1, další dva góly vítězů pak přidal střídající útočník Mohamed Berte. Kortrijk dohrával po červené kartě v deseti.