Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Záložník Rodri za sebou má operaci, do letošní sezony opora Manchesteru City už nezasáhne

Rodri se zranil proti Arsenalu.
Rodri se zranil proti Arsenalu.Michael Regan / Getty Images via AFP
Manchester City dnes potvrdil poměrně očekávanou informaci ohledně absence Rodriho (28). Španělský záložník si minulý týden poranil koleno a od začátku se vědělo, že se jedná o vážný problém, který hráče podle předpokladů připraví o zbytek sezony.

Osmadvacetiletý španělský reprezentant Rodri a mistr Evropy nedohrál nedělní šlágr proti Arsenalu, střídat musel již v průběhu prvního poločasu a od začátku tohoto týdne byl v péči lékařů. Dnes dopoledne pak absolvoval chirurgický zákrok.

"Dnes dopoledne se podrobil operaci, má přetržený přední zkřížený vaz a poškozený meniskus. Vrátí se až v příští sezoně, ta letošní pro něho skončila," oznámil manažer Pep Guardiola na páteční tiskové konferenci.

"Nemáme v kádru dalšího hráče, který by nám toho dokázal nabídnout tolik, ale společnými silami se to ostatním fotbalistům může podařit. S touto ztrátou se musíme vypořádat jako tým a společně najít cestu, jak se během nadcházejících měsíců obejít bez jednoho důležitého hráče," pokračoval španělský kouč.

Vedle Rodriho je na marodce rovněž Oscar Bobb a na návrat do sestavy si bude muset počkat i Kevin De Bruyne. Belgický záložník se zranil minulý týden během utkání s Interem Milán a ještě není stoprocentně fit, hrát tak nebude ani o víkendu proti Newcastlu.

Tabulka Premier League