Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Wissa gólem a asistencí režíroval výhru Brentfordu 2:1 nad Crystal Palace

Wissa a Mbeumo se postarali o obě branky Brentfordu.
Wissa a Mbeumo se postarali o obě branky Brentfordu.Profimedia
Fotbalisté Brentfordu v úvodním kole Premier League udolali Crystal Palace 2:1 a připsali si první tři body do tabulky. Těsné vítězství domácích zařídily dvě největší hvězdy týmu. Na první gól Bryana Mbeuma (25) ještě hosté dokázali zareagovat díky vlastní brance Ethana Pinnocka (31). Brentford si ale v 76. minutě vzal vedení zpět, když se k odraženému balonu dostal nejrychleji Yoane Wissa (27) a bez větších potíží vstřelil vítězný gól utkání.

Brentford – Crystal Palace 2:1

Týmu Thomase Franka chyběl Ivan Toney, jehož budoucnost je nejistá, i nová klubová posila Igor Thiago. Po prvních nebezpečných střelách Eberechi Ezeho – z nichž jedna vedla ke gólu, který byl následně po kontroverzním rozhodnutí rozhodčího odvolán, Mbeumo využil své příležitosti a poslal Brentford v polovině prvního dějství do vedení. Mladý Kamerunec otevřel svůj gólový účet poté, co ho přesnou přihrávkou našel Wissa.

Oliver Glasner byl viditelně frustrovaný z toho, že jeho tým v prvním poločase nebyl dostatečně důrazný. Doložila to například přetažená střela Jeana-Philippa Matety ze slibné pozice. Francozského útočníka vystřídal po změně stran Odsonne Édouard.

Po přestávce však Crystal Palace hrozili mnohem více, Adam Wharton vystřelil levačkou z hranice pokutového území, jeho střela se odrazila od dvou obránců Brenfordu a poté se odrazila těsně vedle levé tyče branky Marka Flekkena.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Velkou část hry stavěli hráči Crystal Palace na svých wingbecích. Centr Tyricka Mitchella odvrátil na zadní tyči Daniel Muňoz, nešťastně však míč nasměroval na Ethana Pinnocka, který míč odrazil do vlastní sítě. Hosté byli najednou plní sebevědomí a brzy opět skórovali, branka nicméně nebyla uznána pro ofsajd.

Vzhledem k náročnému losu v následujících zápasech bylo pro Brentford důležité, aby v tomto utkání bodoval. Nakonec se svěřencům trenéra Franka podařilo poprvé po sedmi střetnutích získat proti Crystal Palace všechny tři body, když Wissa doklepl míč z metru do brány poté, co Dean Henderson dokázal střelecký pokus Nathana Collinse pouze vyrazit před sebe.

Tabulka Premier League