Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

West Ham si z derby s Tottenhamem odvezl debakl. Coufal znovu zůstal jen na lavičce

Son Heung-Min pečetil posledním gólem zápasu výhru Tottenhamu nad West Hamem 4:1.
Son Heung-Min pečetil posledním gólem zápasu výhru Tottenhamu nad West Hamem 4:1.BENJAMIN CREMEL / AFP
Tottenham jasně ovládl londýnské derby, když v osmém kole Premier League doma porazil West Ham 4:1. Hosté sice šli do vedení zásluhou Mohameda Kuduse, ještě do přestávky však bylo srovnáno a tři góly během osmi minut zkraje druhé půle rozhodly o vítězi. Tomáš Souček byl v 61. minutě střídán, Vladimír Coufal se počtvrté za sebou v lize na trávník nepodíval.

Tottenham – West Ham 4:1

Úvodní minuty vyhroceného duelu vyznívaly lépe pro Kladiváře. Proti střele Kuduse se fantasticky blýskl brankář Guglielmo Vicario, na další šanci ghanského reprezentanta byl ale už krátký. Přízemní centr Jarroda Bowena dorazil Kudus po sérii odrazů do sítě. Inkasovaný gól jakoby domácí Spurs nabudil a okamžitě zvýšili aktivitu.

Ve výborné formě hrajícího Brennana Johnsona ale vychytal brankář Alphonse Areola. Vyrovnání se Kohouti dočkali v 36. minutě. Na střelu Dejana Kulusevskiho z nitra pokutového území si sice Areola sáhnul, mimo tři tyče ji však vyrazit nedokázal. Ještě do přestávky mohl zápas otočit Pedro Porro, akrobatickou střelou z voleje ale mířil těsně nad.

Vyrovnaný zápas rozhodla osmiminutová pasáž po přestávce, ve které domácí celek nasázel tři branky a prakticky rozhodl o vítězství. Nejprve Destiny Udogie našel Yvese Bissoumu, a ten z hranice pokutového území poslal Tottenham do vedení. O tři minuty později Jean-Clair Todibo nechtěně vypíchl míč Areolovi a míč skončil v síti West Hamu potřetí.

Kapitán Son Heung-min si radost z gólu vychutnal za pět minut. Proběhl až do šestnáctky, posunul si míč na levou nohu a propálil Areolu. V závěru ještě ujely nervy Kudusovi, který po ataku na Mickyho van de Vena a Papeho Matara Sarra viděl červenou kartu. Na výsledku ale tento incident už nic nezměnil a Tottenham může dále pronásledovat elitní pětici.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Premier League