Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Van Nistelrooy se vrací do Manchesteru United, bude asistentem trenéra Ten Haga

Ruud van Nistelrooy se vrátí na Old Trafford.
Ruud van Nistelrooy se vrátí na Old Trafford.Reuters
Bývalý nizozemský fotbalový kanonýr Ruud van Nistelrooy (48) bude v Manchesteru United působit jako asistent trenéra Erika ten Haga. Klubová legenda a autor 95 branek v dresu "Rudých ďáblů" podepsal dvouletou smlouvu. Dalším asistentem bude jeho krajan René Hake. United o tom informovali na svém webu.

Osmačtyřicetiletý Van Nistelrooy působil v Manchesteru v letech 2001 až 2006 pod vedením kouče Alexe Fergusona. S týmem získal čtyři trofeje včetně jednoho triumfu v Premier League. Hrál také za PSV Eindhoven, Real Madrid či Hamburk. Po konci hráčské kariéry vedl mládežnické výběry PSV a necelou jednu sezonu i jeho A-tým.

"Nyní je vhodná doba na osvěžení trenérského týmu, protože chceme navázat na úspěchy posledních dvou let a posunout se na další úroveň," uvedl Ten Hag ve svém prohlášení.

"Je mi velkým potěšením přivítat Ruuda zpět v klubu, kde jako hráč dosáhl tolika úspěchů, a vím, že on i René pomohou posílit vítěznou mentalitu a vysoké standardy, o které usilujeme," řekl sportovní ředitel Dan Ashworth.