Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V ideálním světě bychom soupeře přehráli ve všech ohledech a to se rozhodně nestalo, uznal Slot

Slot zažívá skvělý vstup do nového angažmá.
Slot zažívá skvělý vstup do nového angažmá.Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Šťastnou ruku mělo před několika měsíci vedení Liverpoolu, když při volbě nového manažera ukázalo prstem na Arneho Slota (46). Nizozemec nahradil Jürgena Kloppa (57) a na Anfield Road začal skvěle, Reds pod ním vyhráli deset z jedenácti zápasů. "To nejtěžší teprve přijde," uvědomuje si ale Slot.

Naposledy se Liverpool radoval včera po šlágru kola proti Chelsea, londýnského konkurenta porazil doma 2:1 a vrátil se do čela tabulky před Manchester City. Gólově se o to postarali Mohamed Salah a Curtis Jones, který v 51. minutě bleskově zareagoval na vyrovnání Nicolase Jacksona.

"S výsledkem jsem pochopitelně spokojen, protože jsme vyhráli. V ideálním světě bychom soupeře přehráli ve všech ohledech a to se rozhodně nestalo, podle mého názoru se jednalo o vyrovnané utkání. V určitých fázích zápasu jsme se dostali pod tlak a museli se bránit, ale zvládli jsme rovněž tyto momenty," hodnotil Slot.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Liverpool sehrál v nové sezoně jedenáct utkání a v deseti případech jeho kabina po závěrečném hvizdu slavila vítězství, jedinou výjimku představuje nepovedený domácí duel proti Nottinghamu (0:1). Slot zažívá vynikající úvod nového angažmá a na deset výher na lavičce prvoligového anglického klubu před ním rychleji dosáhl jen Pep Guardiola, Manchester City po jeho jmenování do funkce z deseti utkání nezaváhal ani jednou.

"O tom, že nás čeká první ostrý test, nejčastěji mluvila média. Dle mého názoru těžkou zkoušku představuje už to, když jedete na Old Trafford a hrajete se silným Manchesterem United. Už v pátek na tiskové konferenci jsem říkal, že nemá smysl soudit nás podle jednoho zápasu, k tomu je potřeba šest, sedm nebo osm utkání. A totéž říkám i nyní, protože ve středu hrajeme s Lipskem, v neděli proti Arsenalu, pak dvakrát s Brightonem a následně nastoupíme proti Leverkusenu a Aston Ville," vyhlíží někdejší kouč Feyenoordu hodně náročný program nadcházejících týdnů.

"Právě tohle považuji za ten největší test, hrát každé tři dny těžké zápasy v rámci Ligy mistrů a Premier League. To nejtěžší teprve přijde. Tohle zvládá Manchester City a v uplynulých dvou letech se to dařilo také Arsenalu, naopak kombinovat ligu s Ligou mistrů loni nedokázaly Manchester United a Newcastle," upozorňuje.

Radost z dalšího triumfu fanouškům a Slotovi kazilo jen jedno zranění. Už po půlhodině trávník nuceně opustil zraněný útočník Diogo Jota. "Museli jsme ho střídat a nejsem si jistý, o co přesně se jedná, ale hodně by mě překvapilo, kdyby nemohl nastoupit ve středu," informoval Slot.

Liverpool – Cheslea 2:1