Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trápení West Hamu pokračuje, děravou obranu Kladivářů provětral dvougólový Jackson

Nicolas Jackson dal West hamu dva góly, Cole Palmer přidal ten třetí.
Nicolas Jackson dal West hamu dva góly, Cole Palmer přidal ten třetí.Ben Whitley / PA Images / Profimedia
West Ham ani ve třetím domácím utkání aktuální sezony Premier League nedosáhl na body. V utkání pátého kola padl v londýnském derby 0:3 s Chelsea, která zaznamenala čtvrtou ligovou venkovní výhru v řadě. Blues táhl Nicolas Jackson, který měl podíl na všech gólech – dva vstřelil a na poslední přihrál. Tomáš Souček naskočil do zápasu před přestávkou, Vladimír Coufal zůstal jen na domácí střídačce.

West Ham – Chelsea 0:3

Chelsea vlétla do zápasu ve velkém stylu a od prvních minut ukazovala, že si na London Stadium dojela pro tři body. Hned ve čtvrté minutě vystihnul presující Jackson rozehrávku domácích a poslal míč přes brankáře Alphonse Areolu do sítě. Ještě do 20. minuty se hosté radovali podruhé. Moisés Caicedo vyslal průnikovou přihrávku a byl to znovu Jackson kdo překonal Areolu.

Blues byli i nadále dominujícím týmem a trpělivost trenéra Julena Lopeteguiho přetekla ve 37. minutě. Po další akci a zakončení Noniho Maduekeho vystřídal Guida Rodrígueze Souček. Kapitán českého národního týmu se ihned dostal k přízemní střele, trefil ale jen brankáře Sáncheze. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Všechny ambice na vyrovnání domácím sebral krátce po začátku druhého poločasu Cole Palmer a znovu u toho byl famózní Jackson. Nejprve sám prošel až k pokutovému území, a poté naservíroval gól přesnou přihrávkou na bližší tyč Palmerovi.

Pro West Ham mohlo být ještě hůře, ale Maduekeho ránu pokryl Areola, Félix svou střelou trefil jen boční síť a Caicedův pokus srazil Wan-Bissaka. Žádný strategický tah kouče Lopeteguiho nevyšel ani ve druhém poločase a Chelsea se další výhrou vyšvihla mezi elitu Premier League.

Tabulka Premier League