Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham na Leicester nevyzrál, Liškám zajistil při návratu do PL bod veterán Vardy

Jamie Vardy zařídil Leicesteru při návratu do Premier League bod s Tottenhamem.
Jamie Vardy zařídil Leicesteru při návratu do Premier League bod s Tottenhamem.Profimedia
Tottenham začal nový ročník Premier League ztrátou v Leicesteru. Kohoutům nebyl moc platný ani dominantní výkon v prvním poločase. Po změně stran totiž zachránil nováčkovi anglické nejvyšší soutěže v úvodním duelu po vedením trenéra Steva Coopera remízu 1:1 Jamie Vardy (37).

Leicester – Tottenham 1:1

Akrobatický defenzivní zákrok Wilfreda Ndidiho na brankové čáře po hlavičce Rodriga Bentancura byl prvním náznakem zajímavého duelu. O chvíli později mohl Dominic Solanke, jenž do Tottenhamu přišel v létě za 65 milionů liber z Bournemouthu, vstřelit svůj premiérový gól, ale hlavičku nasměroval pouze na Madse Hermansena.

Svěřenci Angeho Postecogloua se ale branky dočkali. Bývalý hráč Leicesteru James Maddison po necelé půlhodině vybídl ke skórování Pedra Porra, jenž se razantní hlavičkou nemýlil. Sice se diskutovalo, zda šlo o záměr, nebo šťastný odraz od Španělova ramene, ale to na vedení Kohoutů nic neměnilo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 37 letech a poté, co vynechal větší část přípravy, bylo nasazení Vardyho do základní sestavy překvapením. Ale jediný pamětník mistrovského titulu v kádru Leicesteru měl ještě minimálně jeden trumf v rukávu.

V 58. minutě si anglický veterán poradil s nedůslednou obranou Spurs a z bezprostřední blízkosti hlavou vyrovnal. Brzy poté mohl Vardy vývoj duelu otočit, ale tentokráte ho vychytal brankář Guglielmo Vicario.

Po ošetřování Bentancura sudí nastavil 10 minut, ale ani to nebylo dost k tomu, aby jeden z týmů dokázal vstřelit vítěznou branku. Za domácí byl nejblíže gólu Ndidi, jeho hlavičku však lapil Vicario.

Zatímco hráči Leicesteru mohou být s bodem při návratu do Premier League spíše spokojeni, pro borce z Londýna jde na úvod ročníku o nepříjemnou ztrátu. Navíc vyhráli jen dva z posledních osmi ligových zápasů.

Tabulka Premier League