Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 3 zápasy Premier League, které musíte vidět během zahajovacího víkendu

Manchester City hostí o úvodním víkendu Premier League Chelsea.
Manchester City hostí o úvodním víkendu Premier League Chelsea.AFP
Nová sezona Premier League je konečně tady a fanoušci si mohou o zahajovacím víkendu vychutnat hned několik velmi zajímavých zápasů, o kterých se v následujících řádcích dozvíte více.

Střetnou se dva giganti, týmy, které budou pravděpodobně bojovat o místa v Evropě, a postoupivší tým bude čelit klubu, který nedávno Premier League vyhrál. I proto vás o zahajovacím víkendu čeká několik atraktivních duelů, které si prostě nemůžete nechat ujít.

Níže vás provedeme třemi nejlepšími zápasy z nabitého programu úvodního kola Premier League, které začíná v pátek a končí v pondělí. Navrhneme vám také naše předpovědi skóre a střelce gólů pro každý z těchto zápasů Premier League.

Livesport Daily #324: Letos už favorizuji Arsenal, říká před startem Premier League Lukáč
Livesport

Ipswich – Liverpool (sobota, 13:30)

Ipswich v minulé sezoně dokázal postupit z Championship do Premier League, když ročník dokončil na druhém místě a nutno dodat, že svěřenci Kierana McKenny hráli neuvěřitelný fotbal. Není se tedy co divit, že o služby mladého trenéra stály kluby jako Chelsea a Manchester United.

McKenna se ale nenechal zlákat a Ipswich povede i v Premier League. V prvním kole bude čelit dalšímu trenérovi, pro kterého to bude v nejvyšší anglické lize premiéra – Arne Slotovi. Nizozemský kouč, jenž v létě přišel do Liverpoolu po úspěšném působení ve Feyenoordu, se pokusí nahradit svého předchůdce Jürgena Kloppa.

Na základě kurzů a kvality kádrů jednotlivých týmů se zdá, že v zápase Ipswiche a Liverpool je pravděpodobný pouze jeden výsledek. Do zápasu nicméně vstupuje i mnoho neznámých, i proto existuje reálná šance, že by domácí mohli svého soupeře překvapit.

Vzhledem k tomu, že Liverpool v přípravě na sezonu neměl problém se střílením branek a Ipswich nebude chtít uhnout od svého ofenzivního pojetí fotbalu, dá se předpokládat, že bude k vidění hodně vstřelených gólů.

Předpovědi

Ipswich 1:3 Liverpool

Diogo Jota vstřelí gól

West Ham – Aston Villa (sobota, 18:30)

Očekávání a nároky na West Ham budou v této sezoně pravděpodobně větší než kdy jindy, protože v létě podepsal několik zajímavých hráčů a novým trenérem byl jmenován Španěl Julen Lopetegui.

V úvodním zápase ho však čeká těžký souboj s Aston Villou, která se v uplynulém ročníku umístila na čtvrtém místě a lépe si vedla i ve vzájemných duelech (4:1 a 1:1).

Kladivářům však v tomto utkání pravděpodobně dává naději skutečnost, že se představí před domácími fanoušky, a také fakt, že hosté přišli o jednoho ze svých nejlepších hráčů loňské sezony – Douglas Luiz se v létě rozhodl odejít do Juventusu.

Zápas mezi West Hamem a Aston Villou není na první pohled nijak výjimečný, nicméně oba celky mají před novou sezonou vysoké ambice, což budou chtít potvrdit od prvního duelu. Olympijský stadion by tak mohl divákům nabídnout velmi atraktivní podívanou.

Předpovědi

West Ham 2:2 Aston Villa

Ollie Watkins vstřelí gól

Chelsea – Manchester City (neděle, 17:30)

Pokud byste v loňském ročníku chtěli hledat opravdu atraktivní zápas, byl to souboj 12. kola mezi Chelsea a Manchesterem City, který skončil na Stamford Bridge fantastickou remízou 4:4 a dost možná šlo o nejlepší zápas uplynulé sezony. Dopřejí nám oba týmy něco podobného i v prvním kole?

Tentokrát může být vše úplně jinak, jelikož Chelsea už nevede Mauricio Pochettino, který na konci sezony po vzájemné dohodě klub opustil. Jeho nástupcem se stal Enzo Maresca – muž, který zajistil Leicesteru City postup zpět do Premier League a jenž má před sebou nelehký úkol řídit ambiciózní tým.

V Manchesteru City se toho v čele s Pepem Guardiolou ve vedení změnilo jen velmi málo a v přestupovém období zatím přišlo nebo odešlo jen velmi málo hráčů. Nejvýraznější změnou je tak zřejmě odchod Juliána Álvaréze do Atlétika Madrid.

Přestože jsou úřadující mistři favoritem zápasu, není tajemstvím, že Citizens mají častokrát poněkud pomalejší start do sezony. To je rozhodně fakt, který se Chelsea pokusí využít.

Předpovědi

Chelsea 1:2 Manchester City

Cole Palmer vstřelí gól

Premier League se vrací. Sledujte veškeré dění v prestižní lize na Livesportu