Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Toney nebyl v sestavě Brentfordu kvůli přestupovým spekulacím. Poradíme si i bez něj, vzkázal kouč

Toney si za Brentford možná už nezahraje.
Toney si za Brentford možná už nezahraje. Profimedia
Ivan Toney (28) kvůli spekulacím o přestupu přišel o úvodní zápas Premier League, na domácím hřišti proti Crystal Palace (2:1) zůstal mimo základní sestavu. Anglický reprezentant má s londýnským klubem smlouvu ještě na rok, očekává se ale, že poslední chvíle s mužstvem již nestráví a odejde ještě tento měsíc před uzávěrkou přestupového okna.

Spekuluje se o lukrativním přestupu do Saúdské Arábie, jelikož většina velkých klubů Premier League útočníka před uzavřením přestupového okna přivádět nechce. "S Ivanem se děje spousta věcí, je o něj zájem. Kvůli tomu jsme se rozhodli ho do zápasu nezapojit," řekl šéf Brentfordu Thomas Frank pro Sky Sports.

V Brentfordu Toney působí od roku 2020 a byl jedním z hrdinů u postupu do Premier League, když v Championship nastřílel 33 gólů. Zazářil hlavně v sezoně 2022/23, kdy se za Bees trefil dvacetkrát. Nicméně první část minulého ročníku vynechal kvůli osmiměsíčnímu zákazu činnosti za porušení pravidel FA o sázení, po návratu se mu už nedařilo tak jako dříve. Přesto byl ale na lavičce při anglickém tažení do finále Eura. 

"Pro nás byl fantastickým hráčem, ale hlavně loni jsme ukázali, že si umíme poradit i bez něj," uvedl Frank. "Zájem o něj je, ale zatím nic blízko," dodal.

Brentford – Crystal Palace 2:1