Ten Hag zůstává trenérem Manchesteru United, prodloužil smlouvu do léta 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag zůstává trenérem Manchesteru United, prodloužil smlouvu do léta 2026

Erik Ten Hag prodloužil s United smlouvu o dva roky.
Erik Ten Hag prodloužil s United smlouvu o dva roky. AFP
Prakticky celou minulou sezonu se spekulovalo, zda i do té nové povede Manchester United trenér Erik ten Hag (54). A byť se vzhledem k matným výkonům Rudých ďáblů i konečnému osmému místu v tabulce Premier League zdály jeho dny na lavičce dvacetinásobného anglického mistra sečteny, opak je pravdou. Nizozemský kouč prodloužil smlouvu o další dva ročníky.

"Jsem velmi rád, že jsme se s klubem dohodli na pokračování spolupráce. Když se ohlédneme za uplynulými dvěma roky, můžeme s hrdostí prohlásit, že jsme získali dvě trofeje a zaznamenali znatelný pokrok oproti době, kdy jsem do klubu přicházel," uvedl po podpisu smlouvy pro klubový web s odkazem na triumf v EFL Cupu (2022/23) a FA Cupu (2023/24).

"Musíme si však také uvědomit, že nás čeká ještě spousta tvrdé práce, abychom dosáhli úrovně, která se od Manchesteru United očekává. To znamená bojovat o tituly v Anglii i v Evropě," dodal Ten Hag, který přišel k United před dvěma lety z Ajaxu. "Při mých rozhovorech s klubem jsme našli jednotu v naší vizi dosažení těchto cílů a všichni jsme pevně odhodláni tuto cestu společně absolvovat."

V podobném duchu hovořil i sportovní ředitel Dan Ashworth. "Přestože klub při hodnocení minulé sezony upozornil na oblasti, které je třeba zlepšit, dospěl také k jasnému závěru, že Erik je pro nás tím nejlepším partnerem při zvyšování standardů a výsledků," uvedl Asworth, jenž byl po odchodu z Newcastlu jmenován do funkce na začátku července.

Ten Hag načal trenérskou kariéru v Go Ahead Eagles, poté vedl i B-tým Bayernu Mnichov nebo Utrecht. Nejúspěšnější období, které mu vyneslo angažmá v Premier League, zažil v letech 2017 až 2022 v Ajaxu. S amsterdamským celkem vyhrál třikrát Eredivisie, dvakrát Nizozemský pohár a postoupil s ním do semifinále Ligy mistrů.

Program Premier League 2024/25