Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag po prohře s Liverpoolem: Nejsem Harry Potter. Casemiro musí převzít odpovědnost

Ten Hag si připsal další porážku.
Ten Hag si připsal další porážku.Profimedia
Byl to z jejich dílny další nepovedený večer. Manchester United v neděli nepotěšil své fanoušky, když doma rozdílem třídy nestačil na konkurenční Liverpool. Nizozemský manažer Rudých ďáblů Erik ten Hag (54) po utkání na Old Trafford prohlásil, že není Harry Potter, který vykouzlí rychlou nápravu. Přesto prostovlasý stratég věří, že United zakončí sezonu se ziskem trofeje.

Manchester United – Liverpool 0:3

Nejprve musel skousnout porážku v Brightonu, tentokrát i domácí nezdar proti The Reds. Po třech zápasech nové ligové sezony má Ten Hagův tým na kontě jen tři body za hubenou výhru nad Fulhamem. Nebýt nedávného triumfu ve finále FA Cupu, byla by pozice nizozemského kouče na lavičce Manchesteru United v ohrožení – však poslední ročník PL zakončil až na osmém místě, což je historicky nejnižší umístění klubu v Premier League.

Bývalý šéf Ajaxu ale prodloužil smlouvu a během přestupového období jeho ambice podpořily výdaje za nové hráče ve výši 200 milionů liber. Naděje na pozitivní vstup do sezony však rychle pohasly. Liverpool si v první velké zkoušce Arneho Slota od nahrazení Jürgena Kloppa došel pro vítězství.

"Není to tak, že bych byl Harry Potter, to si musíte přiznat. Odehráli jsme teprve třetí zápas v sezoně, musíme znovu postavit nový tým," řekl ten Hag na pozápasové tiskové konferenci.

Ten Hag a Slot se v Premier League potkali poprvé.
Ten Hag a Slot se v Premier League potkali poprvé.Profimedia

"Postavíme nový tým, máme mladé hráče. Máme také fotbalisty, které musíme do týmu začlenit v průběhu sezony. Dnes jsme měli dva nebo tři, kteří nezačali sezonu a neodehráli 90 minut. Bude to v pořádku. Je jasné, že se musíme zlepšit, ale jsem přesvědčen, že na konci sezony budeme mít velkou šanci zvednout další trofej," dodal trenér.

V gólech soupeře měl nechtěně prsty i domácí záložník Casemiro, který nejprve nepřesně přihrával, poté upadl a před další střelou ztratil míč. Po přestávce ho na hřišti nahradil dvacetiletý Toby Collyer. "Myslím, že ve fotbale musí každý převzít odpovědnost. Je to velká osobnost. Ve své kariéře už vyhrál všechno. Jsem si jistý, že bude našemu týmu prospěšný," řekl lodivod na adresu Brazilce.

Brazilec Casemiro neprožívá na Old Trafford nejlepší období.
Brazilec Casemiro neprožívá na Old Trafford nejlepší období.Opta by Stats Perform / @casemiro

Od odchodu legendárního Sira Alexe Fergusona v roce 2013 nebyli United ani jednou vážným uchazečem o titul v Premier League. Jejich nejlepšími výsledky jsou druhá místa z let 2018 a 2021, kdy výrazně ztráceli na konkurenční City.

"Bolí to, zejména pro naše fanoušky. Musíme být pokorní, vzdát Liverpoolu úctu a jít dál," uzavřel Nizozemec.

Tabulka Premier League