Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Summerville se vrací do Premier League. Nizozemský křídelník přestoupil do West Hamu

Summerville je posilou West Hamu.
Summerville je posilou West Hamu.AFP
West Ham United posílil Crysencio Summerville (22) z Leedsu United, který podle nepotvrzených zpráv dostane odstupné necelých 30 milionů eur. Bývalý nizozemský mládežnický reprezentant podepsal s londýnským klubem smlouvu na příštích pět sezon.

Summerville má za sebou mimořádně povedenou sezonu v League Championship, kde si připsal 19 branek a devět asistencí, ani to však Leedsu United nestačilo k návratu mezi elitu. Nicméně odchovanec Feyenoordu na sebe upozornil řadu klubů, z nichž si vybral West Ham United.

"Jsem nesmírně šťastný a nemůžu se dočkat, až začnu," vyhlásil Summerville po podpisu smlouvy. "Je to perfektní další krok v mé kariéře. West Ham United je velký klub se značnými ambicemi a skvělými hráči. Myslím, že jsem tu proto, abych se zapsal do historie, a rád bych West Hamu pomohl k návratu do Evropy. Chci se postarat o spoustu gólů a asistencí. Těším se na setkání se spoluhráči a fanoušky," dodal odhodlaně rodák z Rotterdamu.

"Nemůžeme být šťastnější. Je to vzrušující hráč s neuvěřitelnou rychlostí, dynamickým pohybem a výraznou kreativitou z křídla. V anglickém fotbale již potvrdil kvalitu," uvedl na adresu nejčerstvější posily technický ředitel londýnského klubu Tim Steidten.

Summerville se loučí s Leedsem po 89 soutěžních zápasech, v nichž si na konto připsal 25 gólů a dvanáct asistencí. V sestupové sezoně 2022/23 nastupoval převážně jako náhradník.

West Ham přivítal druhou výraznou posilu po obránci Maxi Kilmanovi z Wolverhamptonu Wanderers. Brzy by měl dorazit rovněž německý reprezentant Niclas Füllkrug z BVB.

Fotbalové přestupy ONLINE