Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šťastná ruka Artety pomohla Arsenalu zdolat po dvou nezdarech neoblíbeného soupeře

Sotva ho Mikel Arteta poslal na hřiště, dal Leandro Trossard vítězný gól Arsenalu na hřišti Aston Villy.
Sotva ho Mikel Arteta poslal na hřiště, dal Leandro Trossard vítězný gól Arsenalu na hřišti Aston Villy.SHAUN BOTTERILL / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Střídající Leandro Trossard nasměroval gólem ze 67. minuty Arsenal k vítězství v utkání druhého kole Premier League na hřišti Aston Villy 2:0. Pro svěřence trenéra Mikela Artety je výhra o to cennější, že v předchozích dvou ligových zápasech na Villans nestačili.

Aston Villa – Arsenal 0:2

Výkop utkání se zpozdil kvůli problémům s komunikačním zařízením rozhodčích. Už po čtvrthodině hry se zranil Matty Cash a hosté málem využili dočasnou početní výhodu způsobenou rozcvičováním náhrady za pravého beka, když Bukayo Saka donutil Emiliana Martíneze k vynikajícímu zákroku.

Arsenal zůstal ve své hře trpělivý a tento přístup nakonec vyústil ve velkou šanci ve 39. minutě. Declan Rice prostrčil míč na Gabriela Martinelliho, který jej vrátil zpět na Kaie Havertze, ale německý reprezentant nedokázal balon usměrnit na branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Domácí ožili až po necelé hodině hry, kdy si Amadou Onana našel přihrávku Morgana Rogerse a vystřelil, ránu pak tečoval Gabriel a Davida Rayu dělily od inkasování jen centimetry. Brankář Arsenalu uhájil čisté konto i o pár sekund poté, když zneškodnil Watkinsovu sraženou střelu.

Další nervózní moment pro hosty přišel, když Ezri Konsa po přiťuknutí Jhona Durána těsně minul bránu ranou na vzdálenější tyč. V 67. minutě pak Trossard, jehož Arteta poslal na hřišti jen pár chvil předtím, nasměroval svou střelu do dolního rohu a poslal hosty do vedení.

O 10 minut později Gunners zdvojnásobili vedení, když Saka předložil míč Thomasi Parteyovi, který z první vystřelil a míč proklouzl Martínezovi do sítě. Další gól už nepadl, a tak hráči Arsenalu prodloužili svou neporazitelnost na hřištích soupeřů na 10 ligových zápasů a zároveň uštědřili Aston Ville první porážku v tomto ročníku.

Výsledky Premier League