Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Southampton prohrál i s United a stále čeká na první bod, Rashford se v lize trefil poprvé od března

Manchester United si připsal tři body.
Manchester United si připsal tři body.GLYN KIRK / AFP
Fotbalisté Southamptonu si ani v rámci 4. kola Premier League nepřipsali první body do tabulky, když doma prohráli 0:3 s Manchesterem United. O osudu utkání rozhodl už první poločas, kdy domácí neproměnili pokutový kop a záhy za to byli potrestáni dvěma góly. O ty se postarali Matthijs de Ligt (25) a Marcus Rashford (26). Pro anglického reprezentanta to byla vůbec první trefa v anglické lize od 9. března, kdy se prosadil proti Evertonu.

Southampton – Manchester United 0:3

K prvnímu zákroku utkání donutil brankáře Andrého Onanu mladík Tyler Dibling, pro něhož to byl první start v Premier League. Na druhé straně štěstí zkoušeli postupně Joshua Zirkzee a Noussair Mazraoui, avšak Aaron Ramsdale změnu skóre nepřipustil ani v jednom případě.

Ve 33. minutě se aktivní Dibling dostal přes Dioga Dalota a donutil Portugalce k faulu uvnitř pokutového území. Penaltu Camerona Archera ale dokázal Onana vystihnout.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Tento moment jakoby probral Rudé ďábly ze spánku. Dvě minuty po inkriminované penaltě se po rohu hlavičkou prosadil Matthijs De Ligt, který tak dal svůj první gól v dresu United. Krátce před poločasem pak zvyšoval technickou střelou Marcus Rashford.

United získané sebevědomí přenesli i do druhé půle. Ramsdale sice držel svými zákroky domácí celek nad vodou, nicméně útočné řady nebyly zdaleka tak nebezpečné jako v prvním dějství. Definitivně porážku stvrdil drsným zákrokem na Alejandra Garnacha v 79. minutě Jack Stephens, za který po zásluze viděl kartu červené barvy. Sám faulovaný Garnacho přidal finalní tečku za zápasem v nastavení.

Tabulka Premier League