Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Souček poprvé v sezoně udeřil a nasměroval West Ham k vítězství nad Crystal Palace

Tomáš Souček slaví vítězný gól West Hamu.
Tomáš Souček slaví vítězný gól West Hamu.RICHARD PELHAM / GETTY IMAGES EUROPE / via AFP
Julen Lopetegui se dočkal prvního vítězství v roli trenéra West Hamu, Kladiváři si díky dvěma gólům ve druhém poločase vezou tři body ze hřiště Crystal Palace 2:0. Autorem první a tudíž vítězné branky byl kapitán českého národního týmu Tomáš Souček, v základní sestavě nastoupil i Vladimír Coufal.

Crystal Palace – West Ham 0:2

Kladiváři se mohli ujmout brzkého vedení po pěti minutách, kdy byl Michail Antonio adresátem rohového kopu, ale hlavičku poslal mimo tři tyče. Hosté pokračovali v dobrém výkonu, když kapitán Jarrod Bowen pronikl po levé straně a našel Mohammeda Kuduse, jehož pokus proletěl těsně vedle tyče.

Eagles se brzy začali dostávat do hry a vytvářet si šance, Eberechi Eze byl blízko skórování, ale Alphonse Areola rychle vyběhl a útočníkovo snažení zastavil. Domácí celek pokračoval v herní převaze, když se blížil konec poločasu. A opět to byl v závěru úvodního dějství Eze, kdo mohl skórovat, jenže jeho střelu zastavilo břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas začali Lopeteguiho svěřenci stejně jako ten první a v počátečních chvílích dominovali. Dvakrát zahrozili po křídlech prostřednictvím Kuduse a poté Emersona, v obou případech však chybělo kvalitnější zakončení. Kladiváři pokračovali v aktivitě i nadále a Souček měl velkou příležitost poslat je do vedení, ale nepodařilo se mu usměrnit Antonioův míč.

Český reprezentant se však dočkal, v 67. minutě si našel odražený míč v pokutovém území a střelou k tyči překonal brankáře. Byla to jeho prvrí branka v sezoně a 28. v Premier League. Kouč Eagles Oliver Glasner od svých hráčů požadoval brzkou odpověď, ale místo toho Hammers o pět minut později zdvojnásobili své vedení, když Bowen vnikl do pokutového území a zakončil kolem Deana Hendersona.

Špatný výkon Palace ve druhém poločase se už nezlepšil, a West Ham tak dokráčel k vítězství a získal první tři body v této sezoně.

Tabulka Premier League