Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Son Heung-min utnul fámy o přestupu. Saúdská Arábie? Mým snem je Premier League

Son odmítl přestup do Saúdské Arábie.
Son odmítl přestup do Saúdské Arábie.Reuters
Útočník Tottenhamu Hotspur Son Heung-min (31) na tiskové konferenci před zápasem s West Hamem zdůraznil, že ačkoliv jsou nabídky ze Saúdské Arábie zajímavé, jeho snem je i nadále hrát Premier League. Zároveň chce napravit nevydařenou sezonu 2022/23. "V nové sezoně chci dokázat, že jsem ten Sonny, kterého všichni známe," nechal se slyšet.

Son v sezoně 2021/22 vstřelil 23 branek, díky čemuž získal Zlatou kopačku Premier League pro nejlepšího střelce. Následující sezona však byla i kvůli zranění o poznání horší. Jihokorejský reprezentant v minulém ročníku skóroval jen desetkrát – a také kvůli tomu skončili Spurs až na osmém místě.

Během letošního léta byl několikrát spojován s lukrativním přestupem do Saúdské Arábie. Na tiskové konferenci v Perthu před přátelským utkáním proti West Hamu United zdůraznil, že zůstane hráčem Tottenhamu. "Kdybych chtěl jít do Saúdské Arábie, byl bych tam a ne tady," řekl se smíchem.

Son patří dlouhodobě mezi opory týmu.
Son patří dlouhodobě mezi opory týmu.Livesport

"Miluju fotbal. Peníze jsou samozřejmě také důležité, ale já sním o tom, že chci stále hrát Premier League. V minulé sezoně jsem trpěl fyzicky. Tohle není ten Sonny, kterého znám. V nové sezoně chci dokázat, že jsem ten Sonny, kterého všichni známe. Chtěl bych to vrátit klubu, kterému patřím," pokračoval hráč Tottenhamu.

"Většina hráčů nyní odchází do Saúdské Arábie. Je to opravdu, opravdu zajímavé. Premier League je ale stále mým snem. Chci v ní hrát a těším se na sezonu," dodal Son Heung-min.