Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slotovi vyšla premiéra na lavičce Liverpoolu skvěle, výhru proti Ipswichi řídil rekordman Salah

Aktualizováno
Liverpool vyhrál hlavně díky přispění Mohameda Salaha.
Liverpool vyhrál hlavně díky přispění Mohameda Salaha.Profimedia
Fotbalisté Liverpoolu bez větších problémů zvládli vstup do nové sezony, když v úvodním kole Premier League dokázali pod vedení nového trenéra Arneho Slota zvítězit na půdě Ipswiche 2:0. Po bezbrankovém prvním poločase hosté zvýšili tempo, což v 60. minutě vyústilo ve vedoucí gól Dioga Joty (27), který využil skvěle načasované přihrávky Mohameda Salaha (32). Jen o pět minut později egyptský reprezentant sám zvýšil vedení a tím i uzavřel skóre zápasu.

Ipswich – Liverpool 0:2

Nová sezona s sebou přináší nové naděje, které živí i Ipswich Town. Ligový nováček se bude snažit rozcupovat prognózy bookmakerů a zachovat si prvoligovou příslušnost. Na přestupovém trhu sice nebyl přehnaně aktivní, ale i tak posílil svůj kádr. To samé ale nelze říct o jeho sobotním soupeři. Bez nových tváří, o kterých by se dalo mluvit, si ještě více pozornosti uzmul samotný trenér Slot, který má za úkol nahradit klubového hrdinu Jürgena Kloppa.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Nizozemec s sebou přinesl odlišný styl hry, který jeho svěřencům v úvodním dějství příliš neseděl. Největší příležitost Reds přišla až ve 45. minutě, kdy Trent Alexander-Arnold pálil těsně vedle tyče. Naopak hráči Ipswiche dvakrát vyzkoušeli pozornost Alissona Beckera, když zakončovali Jacob Greaves a Omari Hutchinson, pro Brazilce to však byly snadné zákroky. Domácí předvedli v úvodním poločase výkon, který potěšil Kierana McKennu i diváky, mezi nimiž nechyběl Ed Sheeren - světová superstar a také jeden ze sponzorů klubu.

Na začátku druhého dějství nejprve dvakrát zahrozil Luis Díaz, ale jeho pokusy nenadělaly Christianu Waltonovi velké potíže. Neuspěl ani Diogo Jota, jehož hlavička skončila těsně mimo. Defenziva domácích tak poprvé polevila až po hodině hry. Po přihrávce Mohameda Salaha se podruhé během krátké doby dostal do zakončení portugalský reprezentant, jenž se tentokráte z bezprostřední blízkosti nemýlil.

Pár minut po úvodní trefě se do šance dostal i Salah. Útočník Reds se dobře zorientoval v pokutovém území a z dorážky zvýšil na 2:0. Tento zásah zajistil Egypťanovi další rekord – žádný jiný hráč v historii PL totiž v prvním kole nedal více gólů (9) než on.

Během pár minut se tak naděje Ipswiche na dobrý výsledek rozplynuly a domácí poznali, že anglická nejvyšší soutěž je přeci jen něco jiného než Championship a jakýkoli výpadek koncentrace může mít fatální následky.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Reds si s přibývajícím časem vypracovali další šance na zvýšení náskoku, ale už neuspěli. I tak jim dva góly stačily na zisk tří bodů. Tento výsledek znamená, že Slot prodloužil sérii neporazitelnosti Liverpoolu v úvodních kolech ročníku na 13 zápasů, a přestože v této sezoně přijdou ještě daleko těžší duely, on i jeho tým mohou být spokojeni s tím, jak zvládli druhý poločas.