Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rychlý obrat a Haalandův hattrick. Manchester City vrátil nováčka z Ipswiche nohama na zem

Haalandův vstřelil proti Ipswichi hattrick.
Haalandův vstřelil proti Ipswichi hattrick.Peter Byrne / PA Images / Profimedia
Manchester City si ve druhém kole Premier League vyšlápl na nováčka z Ipswiche, s nímž sice brzy prohrával, během dvou minut však vývoj utkání otočil, a nakonec i díky hattricku Erlinga Haalanda (24) zvítězil 4:1. Tractor Boys tak poprvé od roku 2006 zahájili ligový ročník dvěma po sobě jdoucími porážkami.

Manchester City – Ipswich 4:1

Držitelé čtyř titulů v řadě proti loňským vicemistrům druhé anglické ligy – kdyby se fotbal hrál na papíře, bylo by o vítězi rozhodnuto už před úvodním hvizdem. Naštěstí pro Ipswich se fotbal hraje na trávě a hosté ohromili Etihad tím, že se neuvěřitelným způsobem ujali vedení, když letní posila Sammie Szmodics po úniku prostřelil Edersona.

Hostující radost však trvala jen krátce, protože Leif Davis v pokutovém území podrazil Savinha a Haaland z penalty pohotově srovnal. Tractor Boys následně dostali krutou lekci, neboť velmi brzy prohrávali nejen o jeden, ale hned o dva góly. Arijanet Murič byl nejprve na hranici vlastního vápna obrán o míč a celá situace vyústila v zakončení Kevina De Bruyneho do prázdné brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Chviličku nato belgický záložník našel Haalanda, jenž pohotovým zakončením kolem Muriče skóroval už podruhé a pořádně otřásl družinou Kierana McKenny. Ta navíc měla štěstí, že neinkasovala počtvrté, neboť De Bruyne i Rico Lewis svými pokusy zasáhli břevno.

Druhý poločas byl v porovnání s prvním trochu pomalejší. Fanoušci Citizens se tak začali dovolávat obnoveného debutu navrátilce z Barcelony Ilkaye Gündogana a Pep Guardiola je vyslyšel, když vracející se německou hvězdu poslal do hry zhruba 20 minut před koncem.

Celkově to bylo pro Ipswich, který měl za sebou v nejvyšší anglické soutěži křest ohnem, poněkud frustrující odpoledne. Domácí navíc vše završili v samém závěru, kdy se o slovo opět přihlásil Haaland a vsítil svůj třetí gól v utkání.

Tabulka Premier League