Rudí ďáblové přijdou po devíti letech o Martiala. Odcházím, abych přijal nové výzvy, uvedl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rudí ďáblové přijdou po devíti letech o Martiala. Odcházím, abych přijal nové výzvy, uvedl

Martial vstřelil za své působení v Manchesteu United 63 v Premier League.
Martial vstřelil za své působení v Manchesteu United 63 v Premier League.AFP
Manchester United podle očekávání neprodlouží končící smlouvu s Anthonym Martialem (28), který na Old Trafford působí od roku 2015. Kam povedou další kroky francouzského útočníka, jehož během kariéry opakovaně trápí zdravotní problémy, není známo.

Martial zamířil do Manchesteru United před zmíněnými devíti lety z AS Monaco za 60 milionů eur, velká očekávání se mu ale nikdy úplně nepodařilo naplnit. Nejvydařenější z pohledu bývalého francouzského reprezentanta byla sezona 2019/20, ve které si připsal 23 soutěžních gólů, postupně však ztrácel pozici a druhou polovinu ročníku 2021/22 odehrál na hostování v Seville.

Třicetinásobný reprezentant Francie za Red Devils nastoupil do 317 zápasů ve všech soutěžních s bilancí 90 branek a 47 asistencí. Martial s Manchesterem United v sezoně 2016/17 vyhrál Evropskou ligu, dvakrát FA Cup, dvakrát Ligový pohár a jednou domácí Superpohár.

"S velkými emocemi vám dnes píšu, abych se s vámi rozloučil. Po devíti neuvěřitelných letech v klubu nastal čas, abych napsal novou kapitolu své kariéry," rozloučil se Martial, který celou jarní část promarodil s třísly, proto v aktuální sezoně zasáhl jenom do 19 soutěžních zápasů.