Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rashford se konečně zase trefil. Jako lahev kečupu, žertoval o zásahu trenér Ten Hag

Rashford konečně zase dává góly.
Rashford konečně zase dává góly.TASR / AP Photo / Alastair Grant
Marcus Rashford (26) si během nedávné reprezentační přestávky dopřával individuální tréninky a evidentně se vyplatily. Fotbalista Manchesteru United v sobotu na hřišti Southamptonu ukončil půlroční gólové sucho, během kterého musel snášet kritiku vlastních fanoušků.

Southampton – Manchester United 0:3

Rashford se do soboty neprosadil 13 zápasů, dlouhou sérii přerušil ve 41. minutě proti nováčkovi ze Southamptonu. Prvním gólem od 9. března přispěl k jednoznačné výhře 3:0. Přitom trenér Erik ten Hag byl za rozhodnutí zařadit šestadvacetiletého útočníka do sestavy kritizován. Před zápasem však prohlásil, že Angličanovi stačí gól nebo asistence, aby se znovu rozjel.

Trenér Rudých ďáblů může jen doufat, že tento přesný zásah bude pro jeho svěřence odrazovým můstkem. V minulé sezoně vstřelil ve všech soutěžích pouhých osm branek. Přitom v ročníku 2022/23 skóroval třicetkrát.

"Je to velmi důležité," řekl Ten Hag po sobotní výhře, díky níž mají United po čtyřech zápasech šest bodů. "Každý hráč se chce zapsat do střelecké listiny. Jakmile dá první gól, přijdou další. Jeden náš útočník to přirovnal k lahvi kečupu – jakmile to jednou spustíte, už to jede," žertoval.

Rashford se nevešel do nominace Anglie na nedávném ME, ve výběru nebyl ani během poslední reprezentační přestávky. Poté, co se dostal pod palbu kritiky za pomalý start do sezony, zůstal během volna v Manchesteru a spolupracoval s RH Elite Coaching. Většinu času strávil tím, aby vylepšil své zakončení.

V sobotu se prosadil po rohu rozehraném nakrátko, kdy zůstal nepokrytý a chytře zakroutil míč do vzdálenějšího rohu branky. O další góly United se postarali nová posila Matthijs de Ligt a Alejandro Garnacho. Mezitím brankář André Onana ještě za stavu 0:0 lapil penaltu Camerona Archera, což se nakonec ukázalo jako zlomový moment zápasu.

Tabulka Premier League