Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rána pro Manchester City. Guardiola a spol. zřejmě do konce sezony přišli o Rodriho

Rodri bude Manchesteru City pravděpodobně chybět po zbytek sezony.
Rodri bude Manchesteru City pravděpodobně chybět po zbytek sezony.Photo by Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Manažer Manchesteru City Pep Guardiola (53) má po nedělním utkání s Arsenalem (2:2) o několik vrásek na čele více. Podle informací deníku Marca bude španělskému trenérovi do konce sezony chybět klíčový záložník Rodri (28), jenž si měl po srážce s Thomasem Parteyem přetrhnout vazy v koleni.

Je to velmi špatná zpráva nejen pro Guardiolu, ale také pro Luise de la Fuenteho, jenž šéfuje španělské reprezentaci. Rodri, který na svém postu patří mezi nejlepší hráče na světě, utrpěl choulostivé zranění kolena – první diagnózy podle deníku Marca ukazují na přetržení zkříženého vazu, což je problém, který vyžaduje téměř roční rekonvalescenci.

Rodri, jenž je i kandidátem na Zlatý míč, vyhrál v minulé sezoně s Manchesterem City anglickou Premier League a se Španělskem exceloval i na Euru v Německu, které ovládl bez jediného zaváhání.

Španělský zdroj upřesňuje, že Rodri aktuálně cestuje do Madridu, aby se podrobil dalším lékařským testům. Pokud se potvrdí vážnost zranění, hráč vynechá zbytek sezony.

Guardiola tak bude muset sáhnout po Gündoganovi nebo Kovačičovi, aby absenci španělského reprezentanta nahradil. Další možností je pak Stones, který jakožto obránce dokáže zvládat i roli defenzivního záložníka. Ve španělském národním týmu ho pravděpodobně zastoupí Martin Zubimendi, který ho nahradil i ve finále mistrovství Evropy.

Manchester City se tak na startu nové sezony musí potýkat s další vynucenou absencí. Na marodce Citizens je Oscar Bobb (zlomená noha), Nathan Aké (svalové zranění) a také Kevin De Bruyne (stehenní sval).