Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ramsdale prohře Southamptonu nezabránil, Bournemouth zaskočil Everton bleskovým obratem

Bournemouth vyloupil Goodison Park po obratu z 0:2.
Bournemouth vyloupil Goodison Park po obratu z 0:2.George Wood / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Aaron Ramsdale (26) debutoval ve 3. kole Premier League v brance Southamptonu, prohru 1:3 na půdě Brentfordu ale neodvrátil. Zatímco další nováček soutěže Ipswich remizoval 1:1 s Fulhamem, Leicester tentokrát na body nedosáhl a doma nestačil 1:2 na Aston Villu. Everton přišel s Bournemouthem o dvougólový náskok, který držel ještě v 87. minutě, a dokonce si z utkání neodnesl ani bod. Luis Sinisterra (25) totiž gólem v nastavení dotáhl Cherries k výhře 3:2.

Brentford – Southampton 3:1

Éra bez Ivana Toneyho začala pro Brentford perfektně, když na Gtech Community Stadium zvítězil 3:1 nad Southamptonem. Hosté naopak poprvé od sezony 2012/13 zahájili ligové tažení třemi porážkami v řadě.

Oběma týmům se zpočátku příliš nedařilo v útoku, a tak rozhodly nedorazy Saints v obraně. Pokus Kevina Schadeho se odrazil od tyče, Bryan Mbeumo se prodral k odraženému míči a chvíli před poločasovou přestávkou ho uklidil do dolního rohu soupeřovy brány.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Southampton byl po střídání ve druhé půli lepším týmem, přesto to byl Brentford, kdo byl nadále nebezpečnějším. Svěřenci Thomase Franka navíc opět využili špatné hry hostů v obraně a zdvojnásobili svůj náskok. Tentokrát chyboval Jan Bednarek. Míč propadl k Mathiasi Jensenovi a ten měl před sebou jednoduchý úkol – najít Mbeuma, který míč uklidil do sítě.

O pouhé čtyři minuty později skóroval Brentford znovu. Jensenovo dlouhé autové vhazování způsobilo v pokutovém území zmatek a umožnilo Nathanu Collinsovi hlavičkovat na zadní tyč, kde čekal Yoane Wissa, který se tak počtvrté za sebou ve vzájemném utkání přímo podílel na gólu. V nastaveném čase se ještě krásným volejem trefil Yukinari Sugawara, jenž pouze zkorigoval výsledek.

Everton – Bournemouth 2:3

Ligová tabulka naznačovala, že bude mít Everton proti neporaženému Bournemouthu co dělat, ale hra v úvodních fázích klání ukázala něco jiného. Byli to Toffees, kteří měli převahu. Idrissa Gueye nicméně promarnil skvělou příležitost, když ho vybídl ke střele Dwight McNeil. Šance domácích se však kupily. 

Svěřenci Seana Dyche nakonec vstřelili úvodní gól zápasu až po změně stran. Obrana Bournemouthu nedokázala odvrátit centr Jacka Harrisona a volný balon se dostal až k nohám Michaela Keana, který z halfvoleje přesně udeřil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Goodison Park se otřásal v základech, hosté byli viditelně šokováni. Everton zdvojnásobil svůj náskok ještě před uplynutím hodiny hry, když McNeil opět sehrál klíčovou roli a předložil míč Dominicu Calvertu-Lewinovi, který překonal vybíhajícího Kepu Arrizabalagu. Ani po trojím střídání se Cherries nedařilo zastavit tlak hráčů Toffees a měli štěstí, že neprohrávali o tři branky, když po McNeilově rohu hlavičkoval James Tarkowski těsně vedle tyče.

V závěru se ovšem hosté vrátili do hry díky Antoinovi Semenyovi. Everton nakonec závěrečnému varu podlehl a kapituloval podruhé. Gól hlavou mu dal nejmenší muž na hřišti Lewis Cook, který se v Premier League prosadil vůbec poprvé.

Bournemouth měl v nastaveném čase jasnou převahu a jeho neustálý tlak se vyplatil takřka v poslední minutě zápasu, kdy se po krásné přihrávce Justina Kluiverta prosadil opět hlavou Sinisterra. Jeho gól vyvolal hromadný odchod domácích fanoušků, kteří svou nespokojenost s výsledkem stihli ještě vyjádřit sborovým bučením.

Ipswich – Fulham 1:1

Tractor Boys začali dobře a v 15. minutě se zaslouženě ujali vedení zásluhou gólu Liama Delapa, pro kterého to byla premiérová trefa za Ipswich. Bývalý útočník Manchesteru City se s míčem dostal až na hranici 25 metrů a poté prudkou ranou překonal Bernda Lena, kterému se nepodařilo míč vytěsnit.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení Ipswiche však bylo pryč po půlhodině hry, když Adama Traoré po povedené akci usměrnil míč do branky po centru Antoneeho Robinsona. Domácí nejenže získali první bod sezony, remízou také ukončili sérii šesti porážek ze vzájemných zápasů s Fulhamem v řadě.

Leicester – Aston Villa 1:2

Jako první se po chytré akci prosadili krátce před odehranou půlhodinou hosté, když Amadou Onana trefou k zadní tyči vstřelil svůj druhý gól v této sezóně. Jacob Ramsey poté mohl zdvojnásobit vedení Villy, ale Mads Hermansen jeho pokus vyrazil. Leicester se v závěru poločasu zlepšil a zahrozil, když se Caleb Okoli protáhl k brance, jenže Emiliano Martínez byl na jeko šanci připraven a změnu skóre nepřipustil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lišky si energický výkon přenesly i do druhé části, gól však vstřelili Villans. Podruhé v této sezoně se coby střídající hráč prosadil Jhon Durán. První brankou v dresu Leicesteru pak ještě zdramatizoval zápas Facundo Buonanotte, ale na vyrovnání už domácí nedosáhli. Steve Cooper se tak stal prvním manažerem Leicesteru od roku 2010, který nevyhrál žádný ze svých prvních tří ligových zápasů.

Nottingham – Wolves 1:1

Domácím stačilo pouhých 10 minut na to, aby se prosadili. Chrise Wooda z rohu perfektně našel Elliot Anderson a novozélandský útočník skvěle umístěnou hlavičkou vstřelil první gól zápasu. Wolves se však povedlo bleskově odpovědět, když dvě minuty nato z dálky vystřelil Jean Bellegarde a trefil se parádně do horního rohu branky domácích. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nottingham remízou prodloužil svou neporazitelnost na startu nové sezony. Wolves naopak získali první ligový bod. Trenér domácích Nuno Espírito Santo drží proti svému bývalému týmu sérii neporazitelnosti čítající čtyři zápasy. Dva z nich vyhrál, ve dvou případech remizoval.

Kompletní výsledky Premier League