Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ramsdale o odchodu z Arsenalu: Rozhodně ve mně není zlá krev, beru to jako restart kariéry

Ramsdale už hájí barvy Southamptonu.
Ramsdale už hájí barvy Southamptonu.Profimedia
Rozporuplné období prožíval v uplynulých měsících gólman Aaron Ramsdale (26). V kádru národního výběru Anglie sice nechyběl a dokráčel s ní až do finále Eura, přesto pro něj v Arsenalu zbývala jen lavička náhradníků. Situace se vyřešila jeho letním přestupem do Southamptonu. Gólman nyní přiznal, že zášť vůči kouči Gunners Mikelu Artetovi rozhodně necítí.

Odchovanec Sheffield United přišel do Arsenalu v roce 2021 právě od The Blades s predikcí, že by se mohl na Emirates Stadium stát dlouhodobou týmovou jedničkou. Na lavičce náhradníků se však ocitl v momentě, kdy kouč Mikel Arteta povolal Davida Rayu.

Španělský gólman v Arsenalu nejprve působil na hostování, poté ho získal Arsenal na přestup s tím, že bude týmovou jedničkou. Ramsdale tak začal mít obavy, že kvůli pozici náhradníka a bídnému hernímu vytížení přijde o Euro. To se nestalo, ale i na Euru byl v pozici brankářské dvojky.

Žádná zášť není

"Rozhodně žádnou zášť necítím. Hraju fotbal dost dlouho na to, abych věděl, že rozhodnutí trenéra je rozhodnutí trenéra. Udělal jsem, co bylo v mých silách, abych jeho názor změnil a vybojoval si zpátky místo v základní sestavě. Měl ale svůj názor a David měl zároveň fantastickou sezonu," uvedl Ramsdale v rozhovoru pro talkSport.

Každopádně se nahlas mluvilo o tom, že pozice náhradníka mu nesedí, což mělo vyústit v odchod z klubu. Jeho jméno bylo na začátku letního přestupového okna spojováno s Newcastlem, ale nakonec vyslyšel v závěru léta volání Southamptonu, který za něj neváhal vysázet 25 milionů liber.

Ramsdale byl v Arsenalu dvojka.
Ramsdale byl v Arsenalu dvojka.AFP

"Můžete být naštvaní na okolí, můžete být naštvaní i na sebe, ale musíte se s tím smířit a vstřebat to. Bylo to samozřejmě těžké, ale našel jsem nový domov a těším se, že budu zase chytat. Jdu dál, rozhodně ve mně není zlá krev. Beru to jako restart kariéry," uzavřel anglický reprezentant.