Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První letní posila pro Chelsea, na Stamford Bridge podepsal Adarabioyo z Fulhamu

Tosin Adarabioyo se v barvách Fulhamu osvědčil.
Tosin Adarabioyo se v barvách Fulhamu osvědčil.Profimedia
Vedení Chelsea v pátek dopoledne představilo první posilu pro ligový ročník 2024/25 a nejedná se o žádné velké jméno. Novým hráčem Blues se oficiálně stal Tosin Adarabioyo (26).

Stoper přichází na Stamford Bridge se čtyřletou smlouvou, přičemž rodák z Manchesteru nasbíral v Premier League 78 startů a jedenkrát nastoupil v mládežnické reprezentaci Anglie. Je to zároveň první příchod, který Blues oznámili po příchodu nového trenéra Enza Marescy. Spoléhá se, že posila v podobě urostlého Adarabioya by měla vystužit obrannou řadu.

"Jsme velmi rádi, že se podařilo Tosina přivést do Chelsea," uvedli sportovní ředitelé londýnského celku Laurence Stewart a Paul Winstanley.

"Jsem tady, abych vyhrával a chci vyhrávat, je to jednoduché. Budu na sobě nadále pracovat a rád bych přispěl k tomu, aby klub šel správným směrem. Jsem nadšený," řekl po svém příchodu Adarabaioyo a pokračoval: "Když jsem vyrůstal, tak Chelsea patřila mezi kluby, které měly vynikající fotbalisty a byla radost je sledovat," vzpomíná.

Adarabioyo je produktem mládežnické akademie Manchesteru City, má za sebou hostování v Blackburnu, West Bromwich Albionu a dres Fulhamu oblékal čtyři roky. Nabídku od Chelsea nakonec upřednostnil před tou z Newcastlu, který koncem května dojednával podmínky jeho angažmá.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport