Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prostor pro Jaroše? Zranění Alissona je vážnější, než se čekalo, nezachytá si šest týdnů

Alisson se zranil v utkání s Crystal Palace.
Alisson se zranil v utkání s Crystal Palace.ALEX PANTLING / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Liverpool po reprezentační pauze čeká náročný program a v těžkých zápasech mu bude chybět jednička mezi tyčemi. Delší dobu si na marodce pobude Alisson Becker (32), důvodem je zranění z utkání proti Crystal Palace. O uvolněný prostor v brance liverpoolského celku se podělí Ir Caoimhin Kelleher (25) a Čech Vítězslav Jaroš (23), jenž duel na půdě londýnského klubu dochytal.

Brazilský reprezentant Becker si o víkendu poranil stehenní sval a vypadl z nominace národního týmu na nejbližší kvalifikační zápasy o postup na mistrovství světa. Během uplynulých dní absolvoval vyšetření a ta potvrdila zranění stehenního svalu, problém je vážnější a gólman na marodce stráví šest týdnů.

Reds vyhráli šest soutěžních zápasů za sebou a ve druhé polovině října pro ně začne těžké období. Ještě tento měsíc budou měřit síly s Chelsea, Lipskem, Arsenalem a Brightonem, posledně jmenovanému soupeři se následně začátkem listopadu postaví i v Ligovém poháru. Tím výčet nekončí, následně totiž budou hostit Leverkusen a Aston Villu.

Na pozici dočasné jedničky se v tuto chvíli posune irský reprezentant Kelleher, jemuž bude záda krýt Jaroš. Český brankář se v sobotu odpoledne dočkal debutu v anglické Premier League v utkání, do něhož Kelleher vinou nemoci zasáhnout nemohl.

Tabulka Premier League