Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrzeno: Manchester United vsadil na Yora, nejdražšího osmnáctiletého stopera planety

Leny Yoro bude nově oblékat dres Manchesteru United.
Leny Yoro bude nově oblékat dres Manchesteru United.Profimedia
Manchester United prodal do Marseille křídelníka Masona Greenwooda (22) a o několik desítek minut později představil posilu – z Lille oficiálně přišel Leny Yoro (18). Stále velmi mladý stoper podepsal smlouvu na pět sezon s opcí na dalších 12 měsíců. Francouzský klub dostane 62 milionů eur (1,56 miliardy korun), dalších osm milionů může vyinkasovat díky bonusům.

"Hned na úvod kariéry jsem přestoupil do Manchesteru United, angažmá v tak velkém a ambiciózním klubu představuje obrovskou čest," prohlásil Yoro po podpisu kontraktu.

"Znám historii mladých hráčů v Manchesteru United a cítím, že se jedná o nejlepší klub pro dosažení mého potenciálu a společně se spoluhráči také ambicí. Už se nemohu dočkat, až začnu," dodal.

Yoro v prvním týmu Lille debutoval již v sezoně 2021/2022 a celkem za LOSC odehrál 60 utkání, v minulém ligovém ročníku se hned třikrát zapsal do listiny střelců a pomohl klubu ke konečné čtvrté příčce tabulky Ligue 1.

V Manchesteru United se hned zapojí do přípravy na novou sezonu. Jeho jméno figurovalo v širší nominaci Francie na domácí olympijský turnaj, do konečného výběru ho ale trenér Thierry Henry nezařadil, důvodem byla účast Lille ve čtvrtém předkole Ligy mistrů.

Yoro se stal nejdražším osmnáctiletým stoperem historie, v o rok starší kategorii při svém stěhování stál více jen Matthijs de Ligt, za něhož Juventus v minulosti zaplatil Ajaxu 85,5 milionu eur. Vedle Manchesteru United o něho měl zájem rovněž PSG a sledoval ho i Real Madrid.

Další přestupy a spekulace