Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poborský na předsedu svazu kandidovat nebude. Práce na FAČR už mě nenaplňuje, přiznal

Legendární Karel Poborský končí svou práci pro FAČR!. Přesouvá se na televizní obrazovky.
Legendární Karel Poborský končí svou práci pro FAČR!. Přesouvá se na televizní obrazovky.Michal Beránek / CNC / Profimedia
Legendární záložník Karel Poborský (52) se rozhodl ukončit své působení ve funkci ředitele Úseku Elitní mládeže FAČR, kde bylo jeho úkolem řídit krajské akademie a vychovávat nové talenty pro český fotbal. Bývalý český reprezentant vše zveřejnil na svém profilu na síti X. Současně uvedl, že nebude kandidovat na předsedu FAČR. "Ano, měním dres, práce na FAČR mě přestala naplňovat," vysvětlil změnu Poborský.

Poborský patří největší postavy tuzemského fotbalu, proto nebylo divu, že v posledních letech pracoval pro asociaci. Teď ale na Strahově končí. Už nějaký čas se bývalý reprezentant, který si během kariéry zahrál za Spartu, Slavii, Manchester United, Bennfiku Lisabon či Lazio Řím, objevoval v roli experta na televizní stanici CANAL+Sport a práce ho zjevně bavila.

Když pak dostal oficiální nabídku, dal televizi přednost. "Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu," napsal na sociální síti X. V minulosti se přitom pokoušet dostat do vedení českého fotbalu, souboj se současným šéfem Petrem Fouskem ale prohrál.

A tak bude Poborský k vidění dál ve spojitosti s fotbalem na televizní obrazovce. CANAL+ Sport se zaměřuje na anglickou Premier League, kde je Poborský jako doma. Ostatně kromě působení v dresu Manchesteru United mají fanoušci v paměti i lob, kterým skóroval ve čtvrtfinále Eura 1996 proti Portugalsku. Šampionát se tehdy hrál právě v Anglii a česká reprezentace prohrála až ve finále s Německem.