Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Od každého potřebujeme víc, řekl Arteta. Věří, že Calafiori a Jesus mohou být klíčem k úspěchu

Calafiori se po Euru přesunul do Arsenalu.
Calafiori se po Euru přesunul do Arsenalu.Profimedia
Arsenal v minulé sezoně překonal hned několik klubových rekordů a přiblížil se prvnímu titulu v Premier League po 20 letech. Nejvyšší počet vítězství, gólů a bodů v jedné sezoně od mistrovského ročníku 2003/04 však klubu nestačil k tomu, aby pokořil Manchester City. Trenér Mikel Arteta (42) však věří, že Gunners v nadcházející sezoně konečně usednou na trůn, klíčem k úspěchu by podle něj mohla být posila Riccardo Calafiori (22) a návrat brazilské hvězdy Gabriela Jesuse (27).

Arteta, bývalý asistent trenéra Citizens Pepa Guardioly, ví, že pokud chce konečně ukončit nadvládu svého bývalého zaměstnavatele, musí se jeho tým dostat na ještě vyšší kvalitativní úroveň. "Jasně vidíme, že od každého potřebujeme víc. A to včetně mě," řekl po středeční výhře 4:1 nad Leverkusenem v přípravném utkání.

Přestože měl Arsenal v minulé sezoně pevnou obranu, slabým místem se zdála být levá strana. Proto vedení nelenilo a přivedlo Riccarda Calafioriho z Boloni. Italský reprezentant, který je schopný hrát ve středu obrany i na jejím kraji, byl jedním z mála Italů, kteří prošli přísnými měřítky na letošním Euru.

Fanoušci také touží po novém útočníkovi, který by podpořil Kaie Havertze a uzdraveného Gabriela Jesuse. Arteta je však poté, co viděl Jesuse při tréninku, optimistický. "Když jsem s ním poprvé od konce minulé sezony mluvil, okamžitě jsem cítil, že je něco jinak. Jeho energie je jiná, lepší, stejně jako způsob, jakým se pohybuje. Opravdu se chce vrátit," dodal.