Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neuznaný gól Evertonu a neproměněná penalta Newcastlu vyústily v bezbrankovou remízu

Anthony Gordon uniká hráčům Evertonu.
Anthony Gordon uniká hráčům Evertonu.MATT MCNULTY / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Everton se po nevydařeném úvodu sezony začíná zvedat a potvrdil to ziskem cenného bodu za remízu 0:0 s Newcastlem v sedmém kola Premier League. Domácím nejprve nebyla uznána branka Abdoulaye Doucourého kvůli ofsajdu, následně za hosty zahodil šanci skórovat z pokutového kopu Anthony Gordon.

Everton – Newcastle 0:0

První vážnější akci zápasu předvedli hosté, když ostrý pokus Bruna Guimarãese zblokoval Iliman Ndiaye. Na druhé straně si za obranu naběhl Doucouré, dokonce dostal míč do sítě, jenže si nabíhal až moc rychle a VAR branku kvůli ofsajdu odvolal.

Ve 35. minutě James Tarkowski strhl ve vápně k zemi Sandra Tonaliho a po dlouhém zkoumání nakonec rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil bývalý hráč Evertonu Gordon, ale za ohlušujícího bučení jej vychytal skvělý Jordan Pickford. Navzdory faktu, že poslední vzájemné zápasy přinášely góly, se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

I ve druhém poločase byl lepším týmem na hřišti favorizovaný Newcastle. K zakončení se dostal Gordon, ale dnes mu nebylo přáno, jelikož se z nadějné pozice ani netrefil mezi tři tyče. Domácí ve druhém poločase vážně ohrozili branku jen jednou. Dominic Calvert-Lewin si chytře naběhl na přihrávku, ale Nick Pope jeho pokus vyrazil.

K dorážce se poté dostal střídající Idrissa Gueye, ke zklamání domácích fanoušků ovšem poslal míč nad břevno. Ač Newcastle v závěru de facto nepůjčil soupeři míč, ostřelování branky domácích gól nepřineslo a tak se oba týmy musely spokojit s bodem.

Tabulka Premier League