Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nej volby pro třetí hrací týden Fantasy Premier League? Nezbytný Haaland či rozdílový tahoun

Cole Palmer (druhý zprava) byl proti Wolves v nezastavitelné formě.
Cole Palmer (druhý zprava) byl proti Wolves v nezastavitelné formě.ČTK / imago sportfotodienst / Andrew Yates / Profimedia
Fantasy Premier League o víkendu jede dál, tudíž je nejvyšší čas podívat se na nejlepší hráče pro třetí hrací týden. A to pomocí bodů předpovídaných umělou inteligencí Fantasy Football Hub.

Každý týden vybereme pro jednotlivé pozice v poli nejlepšího hráče pro nadcházející herní kolo a zároveň ukážeme na top skrytý klenot. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký přestup ve FPL udělat, získejte AI doporučené přestupy přímo zde!

Obránce: Ben White vs. Brighton (D) – 5,4 bodu

Arsenal dokázal z hlediska defenzivy navázat na předešlou sezonu, kdy v závěrečných 10 ligových zápasech ročníku udržel hned sedmkrát čisté konto. I nyní se svěřencům Mikela Artety v obraně daří, když se v zápasech s Wolves a Aston Villou udrželi čistý štít. 

Čísla však nevypovídají o všem, v obou zmíněných zápasech měli Kanonýři velké štěstí. Obzvlášť v utkání na půdě Villans utekli hrobníkovi z lopaty, když Ollie Watkins netrefil odkrytou branku a promarnil dvě velké šance. Obrana Arsenalu během prvních dvou kol musela čelit 20 střelám, včetně tří velkých šancí. Statistika xG dokonce ukázala, že měli Londýňané inkasovat dvě branky.

Porovnání z prvních dvou kol Ben White vs. Gabriel.
Porovnání z prvních dvou kol Ben White vs. Gabriel.Fantasy Football Hub

Na Emirates Stadium zavítá ve třetím kole ve formě hrající Brighton. Umělá inteligence však předpovídá, že by měli Ben White a Gabriel získat 5,4 bodu. Seagulls zatím pod Fabianem Hurzelerem, nejmladším trenérem Premier League, působí impozantním dojmem, ovšem domácí pro ně budou velmi těžkou zkouškou. Přestože v úvodních kolech vstřelili hráči z jihu Anglie pět gólů, proti nejlepší obraně ligy to budou mít extrémně složité.

White však pro všechny Fantasy manažery nenabízí pouze potenciál čistého konta, tento 26letý krajní obránce se v minulém ročníku podílel na devíti gólech. Rodák z Poole se v sezoně 2023/24 čtyřikrát prosadil sám a pětkrát na gól asistoval. V úvodních dvou kolech dvakrát ohrozil branku soupeře a právě díky útočnému potenciálu má oproti brazilskému spoluhráči navrch.

Záložník: Cole Palmer vs. Crystal Palace (D) – 7,0 bodů

Teprve 22letý tahoun je po výkonu na půdě Wolves aktuálně nejnakupovanějším hráčem v celé FPL. Rodáka z Manchesteru si pořídilo více než půl milionu trenérů a není divu. Palmer se při drtivé výhře 6:2 na Molineux Stadium jednou sám prosadil a třikrát asistoval, celkově tak tímto hvězdným výkonem získal svým majitelům 17 bodů. V nabitém útoku Chelsea se nyní nejlepší střelec Londýňanů z minulé sezony jeví jako sázka na jistotu.

Pět nadcházejících zápasu Palmera a celé Chelsea.
Pět nadcházejících zápasu Palmera a celé Chelsea.Fantasy Football Hub

Palmer se může pyšnit tím, že dokáže získávat body moha způsoby. Je kreativní a pro branku soupeře je obrovským nebezpečím. V úvodních dvou zápasech sám vyprodukoval sedm přesných střel a šest klíčových přihrávek, ze kterých vznikly velké šance. Navíc je jasným penaltovým exekutorem Blues, v minulém ročníku proměnil všech devět pokutových kopů, které zahrával.

V minulém vzájemném zápase Chelsea s Crystal Palace si levonohý záložník připsal dvě asistence. Nyní se jeví jako skvělá posila, jelikož Eagles v prvních dvou kolech nezískali ani bod a inkasovali už čtyři góly.

Útočník: Erling Haaland vs. West Ham (V) – 7,3 bodu

Umělá inteligence podruhé po sobě nejvíc věří norskému kanonýrovi, který se tentokrát představí na hřišti West Hamu. Haaland má za sebou nejlepší vstup do sezony Premier League, když ve dvou zápasech vstřelil čtyři góly, čímž dokázal vylepšit svůj velmi vysoký standard.

V jednom z rozhovorů se zmínil o tom, že se nikdy necítil lépe. Poté, co absolvoval celou přípravu, šly jeho výkony rapidně nahoru a celkově se posunul o úroveň výš. V posledních čtyřech střetnutích proti Kladivářům se dokázal prosadit čtyřikrát, přičemž třikrát z toho se trefil na London Stadium.

Předpovězené body pro následující kolo umělou inteligencí.
Předpovězené body pro následující kolo umělou inteligencí.Fantasy Football Hub

Čísla mluví za vše. Haaland jasně válcuje veškerou konkurenci, když je na prvním místě v počtu střel na branku (6), velkých šancí (4) i očekávaných gólech (2,12). V sezoně zatím nasbíral ze všech hráčů ve Fantasy nejvíc bodů a je zároveň i nejlepším střelcem Premier League se čtyřmi góly. Podle AI bude největším favoritem na to být kapitánem, a to zcela oprávněně. Pro obranu Hammers bude tuhle rozjetou mašinu velmi náročné zastavit.

Skrytý klenot: Bryan Mbeumo vs. Southampton (D) – 5,3 bodu 

Skrytým klenotem AI pro třetí hrací týden je útočník Brentfordu, který své kvality ukáže v sobotu před domácím publikem proti vítězi play off Championship ze Southamptonu. Francouze přitom vlastní pouze 5,1 % všech manažerů, což z něj dělá netradiční volbu, která může být velmi rozdílová. Je to však i z velké části kvůli tomu, že Brentford v dalších kolech čeká Manchester City a Tottenham.

Vše směřuje k tomu, že hlavní tvář týmu Ivan Toney v letošním přestupovém období odejde, Mbeumo byl tak měl dostávat víc prostoru. V podobné pozici byl už i na začátku minulého ročníku, kdy si právě jeho anglický kolega z ofenzivy odpykával trest za aféru se sportovním sázením. Rodák z Avallonu byl tehdy exekutorem mnoha standardních situací, které jsou klíčovým faktorem pro všechny Fantasy trenéry.

Mbeumovy statistiky z minulého kola.
Mbeumovy statistiky z minulého kola.Fantasy Football Hub

Útočník se dokázal prosadit hned v prvním utkání, při výhře 2:1 nad Crystal Palace. Dostatek Francouzovy kreativity by mohl potrápit defenzivu Southamptonu, která během prvních dvou zápasů sezony nedokázala udržet ani jednou čisté konto.