Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nej volby pro osmý hrací týden Fantasy Premier League? Haaland i klíčový hráč Tottenhamu

Komu svěříte kapitánskou pásku tentokrát?
Komu svěříte kapitánskou pásku tentokrát?Livesport
Fantasy Premier League o víkendu jede dál, tudíž je nejvyšší čas podívat se na nejlepší hráče pro osmý hrací týden. A to pomocí bodů předpovídaných umělou inteligencí Fantasy Football Hub.

Každý týden vybereme pro jednotlivé pozice v poli nejlepšího hráče pro nadcházející herní kolo a zároveň ukážeme na top skrytý klenot. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký přestup ve FPL udělat, získejte AI doporučené přestupy přímo zde.

Obránce: Gabriel vs Bournemouth (V) – 4,9 bodu

Mnoho fantasy manažerů se před GW6 rozhodlo posílit obranou Arsenalu, což se ale nakonec ukázalo jako špatné řešení, jelikož Gunners v posledních dvou zápasech inkasovali tři góly.

V letošním ročníku míří na bránu Arsenalu překvapivě velké množství střel – 103 pokusů je páté nejvyšší číslo v celé lize. Je ale třeba dodat, že defenziva Kanonýrů pustila soupeře pouze do 13 velkých šancí, což je šestý nejlepší počin.

Klíčovou postavou obrany Arsenalu zůstává Gabriel, který patří k nejútočnějším obráncům v Premier League. S pěti velkými šancemi se řadí na první místo, na branku pak vystřelil čtyřikrát. V úvodních sedmi kolech už vstřelil dva ligové góly, přičemž jeho maximum je pět zásahů z ročníku 2021/22.

Gabriel je jedním z nejútočnějších obránců v lize.
Gabriel je jedním z nejútočnějších obránců v lize.Fantasy Football Hub

Arsenal v sobotu odcestuje do Bournemouthu s vědomím, že ve třech venkovních zápasech letos udržel dvě čistá konta. Cherries se navíc nepodařilo skórovat ve třech z posledních čtyř zápasů, takže v tomto utkání je velká šance na to, že si obránci Gunners připíší další body za ubráněnou nulu.

Záložník: Mohamed Salah vs Chelsea (D) – 8,3 bodu

Salah má pro GW8 vůbec nejlepší předpověď ze všech hráčů, takže pokud ho vlastníte, popřemýšlejte o tom, zda by nebylo dobré mu svěřit kapitánskou pásku. O víkendu ho čeká domácí duel proti bývalému zaměstnavateli  Chelsea.

Když se tyto dva kluby setkaly naposledy, Liverpool zvítězil 4:1, díky čemuž se posunul do čela Premier League. Egyptský reprezentant představuje pro tým ze Stamford Bridge velkou hrozbu – v letošním ročníku anglické ligy už si připsal osm kanadských bodů za čtyři góly a stejný počet nahrávek.

Salah začal sezonu ve skvělé formě.
Salah začal sezonu ve skvělé formě.Fantasy Football Hub

Salahova základní čísla zůstávají působivá. Mezi záložníky je na prvním místě například co se týče střel na branku – vyprodukoval jich už 15. Nezapomínejme také na to, že má na starost i trestné kopy a penalty.

Chelsea sice venku v posledních dvou venkovních ligových duelech udržela čisté konto, nicméně zápas na Anfieldu bude pro Palmera a spol. podstatně náročnější než zápasy s West Hamem či Bournemouthem. Je ale třeba dodat, že v rámci GW4 Liverpool doma nedokázal skórovat proti Nottinghamu (0:1).

Útočník: Erling Haaland vs Wolves (V) - 8,2 bodu

Je celkem překvapení, že Haaland tento týden zaostává za Salahem v počtu předpovídaných bodů. Norský kanonýr zatím v této sezoně vstřelil deset gólů a nyní cestuje na půdu Wolves, kteří letos ještě neudrželi čisté konto.

Haaland má navíc proti Wolves vynikající bilanci – ve čtyřech vzájemných zápasech nastřílel osm branek. Stojí za zmínku, že sedm z těchto gólů padlo na Etihadu.

Haaland v posledních dvou zápasech neskóroval ani neasistoval.
Haaland v posledních dvou zápasech neskóroval ani neasistoval.Fantasy Football Hub

Přestože se Haaland dvakrát za sebou neprosadil, základní čísla má stále nejlepší v lize – 35 střel, 21 střel na branku a 6,34 očekávaných gólů. Další klíčovou cestou k bodům jsou pro něj penalty.

Začátek sezony nezastihl Wolves v dobré formě, což se odráží i v tabulce, kde mají na kontě pouze jeden bod. Dalším problémem je defenziva, když inkasovali 21 gólů z 26 velkých šancí. To Citizens si naopak 20 velkých šancí vypracovali.

Skrytý klenot: James Maddison vs West Ham (D) - 5,7 bodu

O hráče Spurs je tento týden velký zájem, jelikož se zde potkává forma a dobrý program. Na přestupovém trhu na sebe strhává velkou pozornost Brennan Johnson, jenž se prosadil ve třech ligových zápasech po sobě, ale žebříčku AI vévodí Maddison.

Anglický reprezentant je se dvěma góly a třemi asistencemi nejlépe bodujícím hráčem Tottenhamu v letošní sezoně FPL. Je stálým členem základní sestavy a bere si na starost většinu přímých kopů.

Srovnání Johnson vs Maddison
Srovnání Johnson vs MaddisonFantasy Football Hub

Maddison je rozdílovým hráčem, který se objevuje jen v 5 % týmů. West Ham mezitím v posledních čtyřech zápasech neudržel čisté konto, když v tomto období inkasoval šest branek. Kurzy se přiklání ve prospěch Spurs a Maddisona.

Tipy Livesportu na GW8

Raúl Jiménez (5,6) – Od čtvrtého hrácího kola pevně patří do sestavy Fulhamu a navíc dodává i body – 3 góly a 1 asistence, v každém utkání od té doby se podílel na gólu. Fulham je navíc dost nebezpečný v útoku a čeká ho zajímavý los. Asi je ještě brzo říkat, že se Raúl vrací do své formy před vážným zraněním ve Wolverhamptonu, ale v aktuální sezoně je poměrem cena/výkon třetím nejlepším útočníkem v lize.

Liam Delap (5,7) – Ipswich v dalších třech kolech čekají Everton, Brentford a Leicester. Delap od začátku sezony působí velmi pozitivním dojmem, dostává se do šancí a lze ho považovat za jednoho z nejlepších zakončovatelů v lize. Během reprezentační přestávky zaujal hodně manažerů a jeho cena už povyrostla, přesto je to pořád zajímavá a levná alternativa.

Facundo Buonanotte (5,0) – Pokud chcete svoje soupeře v miniligách úplně zaskočit, uvažujte o tomhle záložníkovi Leicesteru. Lišky mají před sebou zajímavou sérii zápasů a Buonanotte v posledních pěti ligových zápasech, do kterých nastoupil, třikrát bodoval. A přitom ho vlastní jen 0,7 % manažerů.