Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nej volby pro devátý hrací týden Fantasy Premier League? Náhrada za Salaha i nadějný návrat Sona

Fantasy Football Hub / Livesport
Kdo se do vaší sestavy dostane tentokrát?
Kdo se do vaší sestavy dostane tentokrát?Livesport
Fantasy Premier League o víkendu jede dál, tudíž je nejvyšší čas podívat se na nejlepší hráče pro devátý hrací týden. A to pomocí bodů předpovídaných umělou inteligencí Fantasy Football Hub.

Každý týden vybereme pro jednotlivé pozice v poli nejlepšího hráče pro nadcházející herní kolo a zároveň ukážeme na top skrytý klenot. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký přestup ve FPL udělat, získejte AI doporučené přestupy přímo zde.

Obránce: Joško Gvardiol vs. Southampton (D) – 5,7 bodu

Vzhledem k tomu, že Arsenal tento týden hostí Liverpool bez suspendovaného Williama Saliby, jsme nuceni poohlédnout se po obránci jinde. Jako jasná alternativa se nabízí levý bek Manchesteru City Gvardiol.

V minulé sezoně patřil k nejútočnějším obráncům Premier League a i když existovaly obavy, že se letos v jiné roli tolik prosazovat nebude, dvěma góly v posledních třech týdnech kritikům dokázal, že se mýlí. Se šesti střelami na branku vede mezi obránci, připsal si navíc šest klíčových přihrávek. V porovnání s levnějším Ricem Lewisem, který je oblíbenou fantasy akvizicí na opačném křídle, má větší útočný potenciál. 

Tento týden přivítají Citizens sestupem ohrožený Southampton, který letos vstřelil pouhých šest branek. Sky Blues tedy doufají v první domácí čisté konto.

Srovnání Gvardiola a Lewise.
Srovnání Gvardiola a Lewise.Fantasy Football Hub

Záložník: Cole Palmer vs. Newcastle United (D) – 7,7 bodu

I díky lepšímu domácímu zápasu Palmer předčil Mohameda Salaha a stal se tak nejlepší volbou tohoto týdne. Na Stamford Bridge Blues hostí Newcastle a anglický reprezentant se stále pyšní skvělými statistikami – zaznamenal zatím pět asistencí a za poslední čtyři kola nastřílel šest gólů.

Na přestupovém trhu dále přitahuje velkou pozornost, zejména díky jeho konzistenci a obdivuhodným statistikám. Body umí získat několika způsoby, včetně bezchybné bilance z penalt. Palmerova čísla zůstávají působivá, v posledních čtyřech kolech vede v počtu střel (19) i v počtu velkých šancí – těch měl sedm. 

Palmer na střely vede.
Palmer na střely vede.Fantasy Football Hub

Minulou sezonu tento duel Chelsea vyhrála 3:2 a Palmer si připsal 13 bodů za gól a asistenci. Newcastle v posledních čtyřech zápasech inkasoval pětkrát. Klíčový hráč Blues si navíc v týdnu odpočinul, nebyl totiž v nominaci na Konferenční ligu.

Útočník: Erling Haaland vs. Southampton (D) – 8,9 bodu

Není žádné překvapení, že je Haaland na sobotní zápas City, kdy na Etihadu hostí Southampton, opět podle AI jasnou volbou. I přes to, že se poslední tři utkání neprosadil, zůstává s deseti góly nejlepším střelcem nejvyšší anglické soutěže. Haalandova čísla mírně slábnou, Manchesteru City chybí tvůrce hry Kevin De Bruyne, který by ale měl být pro tento zápas už fit.

I tak si ale norský útočník drží prvenství v počtu střel na branku (23) a je druhý v počtu velkých šancí (10). Ve dvou duelech proti Southamptonu vstřelil tři góly. Letos už má na kontě hattrick z domácího utkání proti Ipswichi, nezdary v posledních zápasech ale mohou leckoho znejistit. 

Haalandova forma klesá.
Haalandova forma klesá.Fantasy Football Hub

Southampton si v této sezoně připsal zatím jen jeden bod, přičemž inkasoval 18krát. Horší defenzivní bilanci mají pouze Wolves. V posledních třech výjezdech dostali tři góly, což Haalandovi hraje do karet a možný hattrick není daleko. 

Skrytý klenot: Heung-min Son vs. Crystal Palace (V) – 6,1 bodu

Son se v osmém hracím týdnu vrátil po zranění a rovnou se na výhře 4:1 nad West Hamem podílel gólem, zapsal si tak třetí trefu v sezoně. 

V GW9 patří mezi nejčastěji nakupované hráče, což by jeho status mohlo trochu zvednout. Spurs mají perfektní rovnováhu mezi formou a zápasy, což ze Sona dělá ideální kauf, zvláště když je Bukayo Saka z Arsenalu na podobné cenové hladině a jeho zdravotní stav je nejistý.

Nadcházející zápasy Sona.
Nadcházející zápasy Sona.Fantasy Football Hub

Son zůstává klíčovým hráčem Spurs a předpokládá se, že zůstane hlavním exekutorem penalt, i když letos Tottenham ještě žádnou nekopal. Proti Crystal Palace navíc drží zajímavou bilanci, když ve 14 vzájemných zápasech skóroval jedenáctkrát. 

Tipy Livesportu na GW9

Ethan Pinnock (4,5) - Obránce Brentfordu na sebe v posledních dnech přitáhl pozornost manažerů, protože se trefil v obou minulých kolech. Taková bilance je samozřejmě neudržitelná, ale přesto Pinnock stojí za zvážení. V dalších kolech má papírově příjemné soupeře (Ipswich, Fulham, Bournemouth) a nebylo by proto velkým překvapením, kdyby svou formu potvrdil dalším gólem. Za 4,5 milionu dobrá varianta.

Phil Foden (9,2) - Očividná volba, ale přesto ho má v týmu jen 6,5 procenta manažerů. Že je Foden skvělý a produktivní hráč, o tom není pochyb. Ale je u něj vždy náročné vybrat si ho ve správném období, kdy dostane dostatek minut na hřišti. Ta chvíle možná přichází právě teď, protože jak Doku tak Grealish jsou zranění, místo v sestavě by tedy měl mít skoro jisté.

Yoane Wissa (5,9) - Pokud hledáte levnou náhradu do útoku třeba za Solankeho, Wissa může být tou správnou volbou. Na hřišti skvěle funguje jeho spojení s Mbeumem a o příjemném losu Brentfordu už byla řeč. Doposud se v sezoně Wissa v každém utkání podílel na 0,78 gólu, to je bilance, kterou mu většina útočníků může závidět.