Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nej volby pro čtvrtý hrací týden Fantasy Premier League? Haaland, duo z Liverpoolu i překvapení

Andrew Robertson je chytrý nákup před čtvrtým hracím kolem PL.
Andrew Robertson je chytrý nákup před čtvrtým hracím kolem PL.Michael Regan / Getty Images via AFP
Fantasy Premier League o víkendu jede dál, tudíž je nejvyšší čas podívat se na nejlepší hráče pro čtvrtý hrací týden. A to pomocí bodů předpovídaných umělou inteligencí Fantasy Football Hub.

Každý týden vybereme pro jednotlivé pozice v poli nejlepšího hráče pro nadcházející herní kolo a zároveň ukážeme na top skrytý klenot. Pokud se nemůžete rozhodnout, jaký přestup ve FPL udělat, získejte AI doporučené přestupy přímo zde!

Obránce: Andrew Robertson vs. Nottingham Forest (D) – 5,5 bodu

Liverpool je na začátku sezony z hlediska defenzivy výjimečným týmem, který jako jediný v úvodních třech zápasech neinkasoval ani jeden gól. Vzhledem k tomu, že jeho los zůstává velmi přijatelný, je nyní rozhodně čas investovat.

Zatímco většina manažerů bude směřovat své snažení k pravému obránci Trentu Alexanderu-Arnoldovi, který v posledních šesti sezonách patřil k nejútočnějším obráncům v Premier League, v nejnovějších předpovědích AI má těsný náskok levý obránce Andrew Robertson.

Srovnání Robertsona a Alexandera-Arnolda
Srovnání Robertsona a Alexandera-ArnoldaFantasy Football Hub

Skot v této sezoně dvakrát vystřelil na branku a jednou se dostal do velké příležitosti. Alexander-Arnold má větší pravděpodobnost asistence, ale s Robertsonem, který je přibližně o milion levnější, se dělí o zahrávání rohových kopů.

Liverpool se na začátku éry Arneho Slota nachází ve skvělé formě a v sobotu bude pro hosty z Nottinghamu Forest představovat těžkou zkoušku. V minulé sezoně se Lesníkům nepodařilo proti Reds skórovat doma ani venku.

Záložník: Mohamed Salah vs. Nottingham Forest (D) – 8,3 bodu

Zůstaneme u Liverpoolu. Mohamed Salah je na vrcholu žebříčku záložníků AI s působivou předpovědí 8,3 bodu. To je zcela oprávněné vzhledem k tomu, že Egypťan je zatím nejlépe skórujícím záložníkem v tomto ročníku PL.

Salah se pod vedením Slota postaral o gól v každém dosavadním zápase a nasbíral také tři asistence. Tomu odpovídají i další čísla: s pěti velkými gólovými příležitostmi je mezi záložníky na prvním místě a se čtyřmi vytvořenými šancemi je dokonce nejlepší v lize.

Salaha čeká atraktivní program.
Salaha čeká atraktivní program.Fantasy Football Hub

Hrozba gólu či asistence z jeho kopačky je opravdu významná, připočteme-li fakt, že je také první volbou při potenciální penaltě. Vzhledem k tomu, že los Liverpoolu zůstává přijatelný, je Salah prioritní volbou pro přestup i kapitánskou roli v pátém hracím týdnu, kdy se utkají Arsenal a City.

Egypťan má proti Nottinghamu Forest skvělou bilanci – skóroval pokaždé, když Lesníci v Premier League zavítali na Anfield. V aktuální sezoně jsme však u hostů viděli větší stabilitu v obraně (inskasovali pouze dvakrát).

Útočník: Erling Haaland vs. Brentford (D) – 8,7 bodu

V čele žebříčku AI je známá tvář. Erlingu Haalandovi se předpovídá při návštěvě Brentfordu 8,7 bodu. Nor je nejlépe skórujícím hráčem aktuální sezony, když proti Ipswich Town i West Hamu zaznamenal shodně hattrick.

Zdá se, že Haaland v právě probíhajícím ročníku zvýšil svůj již tak vysoký standard, protože využil letního volna a plné předsezonní přípravy. Na své cestě za třetí Zlatou kopačkou v Premier League v řadě má na kontě již sedm gólů ve čtyřech zápasech.

Statistiky Erlinga Haalanda.
Statistiky Erlinga Haalanda.Fantasy Football Hub

Velmi působivá jsou i další jeho čísla: 10 střel na branku, 12 střel z prostoru uvnitř šestnáctky a sedm velkých šancí. Je nedotknutelný a pro čtvrtý hrací týden je jasnou volbou pro roli kapitána.

Před Brentfordem stojí obrovský úkol: udržet v tomto zápase Manchester City a Erlinga Haalanda na uzdě. Bees jsou v této sezoně zatím bez čistého konta, přičemž Nor proti nim v minulém ročníku zaznamenal jeden gól.

Skrytý klenot: Antoine Semenyo vs. Chelsea (D) – 5,3 bodu

Jedním z hráčů, kteří jsou pod radarem, je útočník Bournemouthu Antoine Semenyo. Pro tuto sezonu byl přeřazen mezi záložníky, ale po odchodu Dominika Solankeho do Tottenhamu hraje v dresu Cherries velmi vysoko.

Semenyo zůstává před čtvrtým hracím týdnem ve vlastnictví pouhých pěti procent hráčů, přestože na něj bylo uskutečněno přibližně 250 tisíc přestupů. Je jedním z pouhých čtyř útočících hráčů, kteří se v této sezoně prosadili ve všech třech dosavadních zápasech, a to dvěma góly a jednou asistencí.

Semenyo by mohl být chytrý nákup.
Semenyo by mohl být chytrý nákup.Fantasy Football Hub

Stále však čekáme na pořádnou explozi v podání Semenya, který v úvodních třech kolech zaznamenal 17 střel. Za tu dobu měl dvě velké gólové šance. Bournemouth se příště utká s Chelsea, která v tomto ročníku zatím neudržela čisté konto.

Tipy Livesportu na GW4

Morgan Rogers (5,1) – Aktuálně asi nenajdete hráče, který by byl lepší v situaci, kdy potřebujete uvolnit peníze na prémiovější posily. Rogers je při zápasech Aston Villy hodně viditelný, byť zatím nemá gól ani asistenci. Daří se mu nicméně dostávat spoluhráče do šancí a vzhledem k tomu, že Villans teď čekají domácí zápasy s Evertonem a Wolves, je Rogers skutečně rozumnou volbou.

Yankuba Minteh (5,5) – Další levnější hráč, na kterého se můžeme zaměřit kvůli losu. V příštích zápasech hraje Brighton doma s Ipswichem a Nottinghamem, takže by byl hřích si někoho od Seagulls nepořídit. Pokud máte dostatek financí, vyplatí se rozhodně i dražší Mitoma, ale Minteh má na svém kontě už dvě asistence a patří k deseti nejlepším hráčům v celé lize z pohledu očekávaných asistencí.

Nicolas Jackson (7,6) – Může se zdát, že doporučovat notorického spalovače šancí je nesmysl. Ale Chelsea se ve všech svých zápasech dostává do velkého množství šancí, Jackson patří mezi dva nejlepší hráče v lize z pohledu xG a v posledních dvou utkáních dal dva góly. Vlastní ho jen necelých osm procent manažerů, Chelsea má před sebou dobrý los, a proto se z Jackson může stát skvělý differential.