Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neexistuje žádný stoper, který by Haalanda zastavil, pochválil Guardiola norského kanonýra

Erling Haaland si z povedeného zápasu odnesl míč na památku.
Erling Haaland si z povedeného zápasu odnesl míč na památku.Henry Nicholls / AFP
Erling Haaland (24) se svými střeleckými výkony dostal do podvědomí každého obránce Premier League, ovšem druhý hattrick v řadě během sobotního zápasu na půdě West Hamu United naznačil, že je norský kanonýr nezastavitelnou mašinou.

Haaland dokázal vstřelit při výhře Manchesteru City 3:1 nad West Hamem už 11. hattrick v Premier League a prodloužil tím skvělý vstup Citizens do nové sezony, ve které je jejich cílem získat pátý titul nejvyšší anglické soutěže v řadě. Nejlepší střelec loňského ročníku si navíc připsal sedmý gól ve třech ligových zápasech a aktuálně má v tabulce střelců náskok čtyř gólů na Maduekeho a Mbeuma.

Norský střelec během utkání ukázal, že umí zakončovat na vícero způsobů. Zatímco první gól zaznamenal po krásné průnikové přihrávce Bernarda Silvy a následném technickém obstřelu, při druhé trefě vsadil Haaland na razanci, když dělovou ránou zevnitř vápna málem protrhl síť. Pojišťovací gól přišel až v 83. minutě, kdy zakončil sólový únik po přihrávce střídajícího Matheuse Nunese.

Jeho brilantní výkon chválil i španělský trenér Pep Guardiola, který hodnotil výhru jeho svěřenců velmi pozitivně. "Při prvním gólu vybojuje Bernardo míč, přihraje a Erling zakončí. U třetí branky opět promění sólový nájezd po průnikové přihrávce, je nekompromisní a nezastavitelný," řekl Guardiola novinářům. "Neexistuje žádný stoper, který by ho zastavil, ani kdyby měl pistoli. Působí to až nereálně, jak je rychlý a silný," dodal.

Statistiky Erlinga Haalanda v zápase proti West Hamu.
Statistiky Erlinga Haalanda v zápase proti West Hamu.Opta by Stats Perform

Guardiola také uvedl, že je Haaland ještě nebezpečnějším hráčem než v minulé sezoně, kdy se stal nejlepším střelcem ligy s počtem 27 gólů. Odchovanec Bryne zaznamenal díky hattricku na London Stadium svůj 70. gól v Premier League během 69 zápasů. "Cítím se dobře, jsem plný energie," řekl Haaland pro Sky Sports. "Měl jsem dlouhou dovolenou a předsezonní přípravu. Cítím se skvěle. Ty roky, co jsem tady, byly opravdu intenzivní. Teď jsem si po všech stránkách odpočinul a jsem připraven na další výzvu," dodal.

West Ham – Manchester City 1:3