Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na národnosti nezáleží. Angličané by měli Tuchela hodnotit podle výsledků, říká Guardiola

Guardiola by Tuchela jako fanoušek Anglie podporoval.
Guardiola by Tuchela jako fanoušek Anglie podporoval.REUTERS / Scott Heppell
Jmenování Thomase Tuchela (51) trenérem anglické reprezentace vyvolalo smíšené reakce médií i fanoušků. Manažer Manchesteru City Pep Guardiola (53) má ale jasno. Příznivce Albionu vyzval, aby nového trenéra podpořili bez ohledu na jeho národnost.

Bývalý manažer Chelsea či Bayernu je prvním Němcem na lavičce anglické reprezentace. Po Švédovi Svenu-Göranu Erikssonovi a Italovi Fabiu Capellovi je také teprve třetím cizincem, který se ujal této funkce.

"Nerozhodujeme o tom, kde se narodíme. Rozhodují máma a táta a o devět měsíců později jsme tady. Nerozhodl jsem se, že budu Katalánec, stejně jako vy jste se nerozhodli, že budete Angličané," řekl kouč Manchesteru City na tiskové konferenci před duelem na půdě Wolves.

"Asociace se rozhodla pro zahraničního manažera se skvělými výsledky. Můj názor je, že bych ho bezvýhradně podporoval. Pokud vyhraje, bude chválen, pokud prohraje, bude kritizován. Ale nezáleží na tom, jaké je národnosti. Vím, že jsme hrdí na to, odkud pocházíme, ale svět je velký. Musíme být otevření. Také já jsem sem přišel proto, abych se od vás učil," dodal Guardiola.

Španěl byl taktéž spojován s pozicí trenéra anglické reprezentace, stejně jako Eddie Howe z Newcastlu a bývalý kouč Chelsea Graham Potter. Šéf lavičky Citizens uvedl, že jednou by rád trénoval národní tým. Odpovídat musel také na otázku, zda ho anglická fotbalová asociace oslovila.

"Trenérem je Thomas Tuchel, na zbytek zapomeňte. Já jsem v Manchesteru City. Zbytek není důležitý," odpověděl stroze Guardiola.

Wolverhampton – Manchester City (15:00)