Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na jihu Anglie sklapla Csaplárova past. Kolaps Spurs po změně stran dokonal Welbeck

Danny Welbeck završil v zápase s Tottenhamem obrat Brightonu z 0:2 na 3:2.
Danny Welbeck završil v zápase s Tottenhamem obrat Brightonu z 0:2 na 3:2. BRYN LENNON / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Tottenham prohospodařil v sedmém kole Premier League dvoubrankový náskok, když v Brightonu padl 2:3. Racci vlétli do druhého poločasu ve velkém stylu a díky třem trefám v rozmezí 18 minut dokázali skóre otočit. Rozhodující zásah si na své konto připsal Danny Welbeck, pro kterého se jednalo už o čtvrtou branku v probíhajícím ročníku nejvyšší anglické soutěže.

Brighton – Tottenham 3:2

Fabian Hürzeler byl tvrdě kritizován za způsob, jakým jeho tým v posledním ligovém utkání inkasoval čtyři góly od Chelsea. Začátek zápasu v podání defenzivních řad Racků ale opět nebyl ideální. Timo Werner se prohnal po levém křídle a následně vyslal ostrý míč do vápna, kde na něj jen těsně nedosáhl skluzující Brennan Johnson.

O chvíli později už ale Johnson načasoval svůj běh k dokonalosti, když přesným zakončením po pasu od Dominica Solankeho otevřel skóre. Forvard z Walesu se tak prosadil v šestém zápase po sobě, což se naposledy v dresu Spurs povedlo Harrymu Kaneovi v roce 2019.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Seagulls následně inkasovali znovu, když chybovali při přechodu do útočné fáze, což vedlo k úspěšnému zakončení Jamese Maddisona. Brighton měl šanci stáhnout náskok Kohoutů, ale Welbeckova hlavička spadla těsně vedle tyče. V závěru poločasu mohl definitivně zlomit odpor Brightonu Johnson, ten však z ostrého úhlu přestřelil.

Po velkém období dominance v prvním poločase přišel pro Spurs během 21 minut druhého dějství absolutní propadák. Jako první na jejich defenzivu vyzrál zakončením z bezprostřední blízkosti Yankuba Minteh. Následně Kaoru Mitoma vybídl k přízemnímu zakončení Georginia Ruttera, jenž v 58. minutě srovnal stav utkání.

Spurs byli zralí na ručník, čehož Seagulls využili k fantastické otočce ve skóre. Rutter s vypětím všech sil skluzem udržel míč ve hře a připravil Welbeckovi jedinečnou příležitost zatlouct balon hlavou do sítě.

Hostům zbývalo více než 20 minut na záchranu výsledku, jenže Bart Verbruggen všechny následné šance zlikvidoval, včetně té největší, kterou měl Destiny Udogie. Brighton tak ukončil sérii čtyř zápasů v Premier League bez vítězství a v ligové tabulce se posunul na šesté místo, dva body nad devátý Tottenham.

Tabulka Premier League