Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mudryk mu otevřel cestu do Arsenalu. Jsem rád, že to tak dopadlo, prozradil Trossard

Leandro Trossard během přátelského utkání proti Manchesteru United.
Leandro Trossard během přátelského utkání proti Manchesteru United.AFP
Byla to v lednu 2023 velká přestupová sága. Téměř celý měsíc vše směřovalo k tomu, že ukrajinský křídelník Mychajlo Mudryk (23) zamíří do Arsenalu, v poslední chvíli ale přišla s nabídkou Chelsea a mladý Ukrajinec zakotvil v jiné části Londýna. Arsenal si proto vyhlédl náhradu v Brightonu odkud přivedl Leandra Trossarda (29).

"Vedení Arsenalu chtělo Mudryka, ale poté, co ten přestup nevyšel, mi v Londýně dali jednoznačně najevo, že by mě rádi získali," prozradil Trossard. "Až do tohoto okamžiku jsem ale o přestupu vůbec nepřemýšlel," dodal. 

"Jednání probíhalo velmi rychle. S trenérem Mikelem Artetou jsme si dobře popovídali. Představil mi plán, jak bude moje adaptace probíhat a myslím si, že to hned začalo klapat," řekl belgický křídelník. 

V severolondýnském klubu působí Trossard už přes rok a půl, jako doma se v něm ale podle svých slov cítil hned od svého příchodu. "V Arsenalu od začátku mého působení panuje výborná atmosféra. Všichni hráči jsou úžasní i mimo hřiště, proto moje aklimatizace proběhla opravdu rychle. Myslím si, že mi mohly pomoci i mé výkony na hřišti," uvedl. 

Ani ty ale nestačily Arsenalu k ukončení dvacetiletého čekání na ligový titul. "Myslím si, že sezona se lámala v prosinci, kdy se nám několikrát nepodařilo vyhrát a poztráceli jsme spoustu bodů. V téhle fázi sezony nám chyběla konzistentnost, která je k zisku titulu potřeba."

Statistiky Leandra Trossarda
Statistiky Leandra TrossardaLivesport

Právě vyrovnanost výkonů je v konkurenci Manchesteru City nebo Liverpoolu klíčem k úspěchu. Vždyť Kanonýři v uplynulé sezoně získali 89 bodů, což by na titul stačilo ve 20 z předchozích 31 sezon. Citizens však byli ještě o dva body lepší. 

"Naším cílem je vyhrávat trofeje, ale je to stále těžší a těžší. Premier League je soutěž, která je náročná každý zápas. Musíme si s tím ale poradit a stále se zlepšovat. Jen tak dosáhneme našeho snu. Každé mužstvo v lize se vyvíjí, takže ani my nemůžeme zůstat na místě," řekl před sezonou rychlonohý Belgičan.

Program Premier League