Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mohli jsme vstřelit klidně ještě další dva nebo tři góly, řekl Arteta. Saku přirovnal k Messimu

Bukayo Saka je jedním z nejlepších hráčů současného Arsenalu.
Bukayo Saka je jedním z nejlepších hráčů současného Arsenalu.Profimedia
Arsenal začal dlouhý závod za titulem velmi dobře, když v úvodním kole Premier League zvítězil na domácí půdě proti Wolves 2:0. Hvězda londýnského týmu Bukayo Saka (22) se na důležitém zisku tří bodů podílela jedním gólem a asistencí.

Saka si svým výkonem při sobotní výhře 2:0 proti Wolverhamptonu vysloužil ocenění pro hráče zápasu. Ve 25. minutě nejdříve našel krásným centrem hlavu německého útočníka Kaie Havertze, který poslal Arsenal do vedení. Anglický reprezentant pak v 74. minutě pojistil výhru svého týmu, když se prosadil z pozice pravého křídla.

"Bukayo předvedl neuvěřitelnou akci, při které vstřelil náš druhý gól. Od dobrých hráčů se toto očekává, u Messiho vím, že udělá to stejné a nikdo ho nedokáže zastavit," řekl Arteta krásném gólu Saky.

Arteta výhru v úvodním kole hodnotil pozitivně, upozornil však na to, že pokud bude chtít Arsenal ukončit čtyřleté kralování Manchesteru City, bude k tomu potřeba být dokonalý. "První poločas jsme byli opravdu dobří," řekl španělský trenér. "Hráli jsme agresivně a intenzivně, v útočné třetině jsme byli nebezpeční."

"Dokázali jsme si vytvořit spoustu šancí, mohli jsme vstřelit klidně ještě další dva nebo tři góly. S prvním zápasem máte určitou nejistotu, jak budete reagovat proti opravdu těžkému soupeři. Vstřelit dva góly, udržet čisté konto a vyhrát je však fantastický výsledek," prozradil rodák ze San Sebastiánu.

Bukayo Saka a jeho statistiky proti Wolves.
Bukayo Saka a jeho statistiky proti Wolves.Opta by Stats Perform

Velké překvapení pro fanoušky severolondýnského týmu bylo, že největší posila tohoto přestupového období do utkání nenastoupila. Trenér Arteta si příchod Riccarda Calafioriho vysnil, dvaadvacetiletý Ital však sobotní výhru sledoval pouze z lavičky náhradníků. V posledních dnech je s Gunners spojován i nedávný mistr Evropy Mikel Merino

Arsenal – Wolves 2:0