Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Moc jsem toho nenaspal, přiznal po úspěšném derby Arteta a chválil hlad svých svěřenců

Mikel Arteta měl více než jeden důvod k radosti.
Mikel Arteta měl více než jeden důvod k radosti.AFP / ČTK / AP / Paul Terry
Trenér Arsenalu Mikel Arteta (42) si po vítězství v severolondýnském derby pochvaloval hlad svých svěřenců. Kanonýři zvládli utkání na půdě Tottenhamu navzdory absencím Declana Rice (25) a kapitána Martina Ödegaarda (25), když v neděli zvítězili díky brance obránce Gabriela Magalhaese (26) z rohového kopu těsně 1:0.

Tottenham – Arsenal 0:1

Kapitán Ödegaard scházel Artetovi kvůli zranění kotníku z utkání norské reprezentace, zatímco další z kláčových záložníků Rice si odpykával trest za červenou kartu z duelu proti Brightonu.

Aspiranti na titul však předvedli bojovný výkon a nakonec si došli pro výhru, kterou jim v 64. minutě zajistil hlavičkou stoper Gabriel. První zásah brazilského obránce od února znamenal třetí ligovou výhru Arsenalu v sezoně a udržení neporazitelnosti.

"Jsem super šťastný. Víme, co pro náš klub a lidi znamená vyhrát severolondýnské derby. V zápase jsme měli momenty, kdy jsme se trápili. Museli jsme se také trochu přizpůsobit absencím hráčů. Na Tottenham jsem se připravoval pět dní, pak jsem přišel o jednoho hráče, pak o dalšího. Moc jsem toho nenaspal," přiznal Arteta.

"To nejsou výmluvy, žádný pláč. Hráči mají hroší kůži. Milují fotbal. Abyste vyhráli, musíte někdy dělat ošklivé věci a oni to dělají rádi. Den ode dne jsou hladovější," uvedl trenér Gunners, který vyzdvihl práci trenéra standardních situací Nicolase Jovera.

Statistiky utkání Tottenham – Arsenal.
Statistiky utkání Tottenham – Arsenal.Opta by Stats Perform

"Přivedl jsem ho do Arsenalu. Spolu s ostatními členy jeho týmu nám dodali víru, že existuje mnoho způsobů, jak vyhrávat zápasy. Tohle je jedna z nich, takže jim patří velká čest," řekl Arteta o rohovém kopu, po němž padla jediná branka utkání.

Arsenal vyhrál poslední tři střetnutí na hřišti Spurs, naposledy na půdě rivala neuspěl v květnu 2022. Druzí Gunners aktuálně ztrácejí na Citizens dva body. Nyní se jejich pozornost zaměří na čtvrteční zápas Ligy mistrů v Bergamu, přičemž příští víkend zavítají na stadion úřadujících šampionů Premier League.

Tabulka Premier League