Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Milner se stěhuje z Liverpoolu do Brightonu, s klubem podepsal roční smlouvu

Milner bude oblékat dres Brightonu.
Milner bude oblékat dres Brightonu.Profimedia
Brighton oznámil podpis Jamese Milnera (37), jenž po osmi letech odchází z Liverpoolu. Veterán s novým zaměstnavatelem podepsal roční smlouvu s opcí.

Milner v uplynulé sezoně zasáhl do 31 ligových zápasů, většinou ale v roli náhradníka, načež Liverpool před měsícem oznámil, že s ostříleným hráčem neprodlouží končící smlouvu.

Bývalý reprezentant Albionu však bude i nadále působit v nejvyšší anglické soutěži, na rok s opcí se upsal Brightonu, z něhož opačným směrem zamířil jiný záložník Alexis Mac Allister.

"Jsme potěšeni, že se k nám James připojí po velmi úspěšném období v Liverpoolu. Jeho zkušenosti mluví samy za sebe, a to při pohledu na počet odehraných zápasů i získaných trofejí," pochvaluje si novou akvizici technický ředitel David Weir.

"Do těchto utkání patří evropské soutěže, což pro nás bude mít obrovskou hodnotu, jelikož před sebou máme první sezonu v Evropě," dodal funkcionář Brightonu.

James Milner zanechal v Liverpoolu velkou stopu.
James Milner zanechal v Liverpoolu velkou stopu.Livesport

Odchovanec Leedsu United má o motivaci postaráno, chybí mu pouze 13 utkání k tomu, aby se v počtu startů v Premier League dotáhl na druhého Ryana Giggse (632). Pokud by za Seagulls nastupoval pravidelně, může překonat i vedoucího Garetha Barryho s 653 starty.

Milner opouští Reds po 332 odehraných zápasech, v nichž si připsal 26 gólů a 46 asistencí. V ročníku 2018/19 se podílel na triumfu v Lize mistrů a sezonu nato pomohl k ligovému titulu.

Další přestupy a spekulace