Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Milner načal rekordní sezonu a odpoutal se od Giggse. Ukázkový charakter, chválil ho Hürzeler

Milner se dosud o prvenství dělil s Giggsem.
Milner se dosud o prvenství dělil s Giggsem.Jan Kruger / Getty Images Europe via AFP
V duchu překonávání rekordů se nesl první zápas Brightonu v letošní sezoně. Racci vyhráli 3:0 na půdě Evertonu a Fabian Hürzeler (31) se stal nejmladším manažerem Premier League, tabulky vedle něho přepisoval i James Milner (38). Zkušený záložník zahájil již svou 23. sezonu v anglické nejvyšší soutěži.

Everton – Brighton 0:3

Milner o víkendu nastoupil v základní sestavě Brightonu a na trávníku Evertonu vydržel ve hře 81 minut. Již 38letý záložník tím zasáhl do 23. sezony anglické Premier League. V tomto ohledu se osamostatnil na čele pořadí od Ryana Giggse.

"Jsem ohromen tím, jaký má tento fotbalista charakter. A teď už moc dobře vím, proč během kariéry dosáhl na takové úspěchy, je to skutečný vůdce. Je ukázkovým příkladem toho, jak se fotbalista má připravit na každý trénink a jak po každé jednotce regenerovat," neskrýval nadšení Fabian Hürzeler.

"Neustále se stará o své spoluhráče a ctí hodnoty klubu. James je neuvěřitelný charakter a mám velkou radost, že ho mám v kádru. Navíc je to stále skvělý fotbalista," pokračoval.

Milner v minulosti oblékal dresy Leedsu, Newcastlu, Aston Villy, Manchesteru City a Liverpoolu. V Brightonu kroutí druhou sezonu. Celkem v Premier League posbíral 635 startů, a na jaře tak bude atakovat další milník. Rekordman Gareth Barry zvládl za svou kariéru porci 653 utkání nejvyšší anglické soutěže.

"Byl to pro něho speciální zápas, nastoupil v Liverpoolu proti Evertonu. O rivalitě mezi oběma tamními kluby něco málo ví, měl tak o motivaci postaráno a podal skvělý výkon," chválil manažer svého o sedm let staršího svěřence.