Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Měl jsem jich dát pět nebo šest, vtipkoval kanonýr Palmer po čtyřgólovém večeru

Palmer dal všechny góly proti Brightonu.
Palmer dal všechny góly proti Brightonu.Action Images via Reuters/Matthew Childs
Cole Palmer (22) během vítězství Chelsea nad Brightonem 4:2 potvrdil, že je rozeným střelcem. Soupeři dal čtyři branky, ale přesto si postěžoval, že jich měl dát víc. Anglický záložník se mimo jiné stal prvním hráčem, který se dokázal tolikrát trefit v prvním poločase zápasu Premier League.

Chelsea – Brighton 4:2

"Měl jsem jich dát pět nebo šest," řekla hvězda zápasu pro BBC. "Byl jsem naštvaný když jsem promarnil první šanci, při jejich způsobu hry jsem ale cítil, že budeme mít ještě další příležitosti," dodal. Palmer ve zběsilém prvním poločase také trefil tyč a jeden zásah mu sebral ofsajd. Neskutečnou bilanci mohl ještě o jednu trefu navýšit ve druhé půli, minul ale odkrytou branku a zklamaně si schoval obličej.

"Kouč nám připravil dobrý herní plán, věděli jsme, jak je napadat," řekl Palmer, který je mimo hřiště stejně sebevědomý jako na něm. "Tři body jsme potřebovali a taky je získali," dodal.

Palmerovy zápasové statistiky.
Palmerovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Hvězdou Chelsea je již od svého příchodu z Manchesteru City, ke kterému došlo, když se na začátku minulé sezony zavíralo přestupové okno. Úřadující mistři mu tehdy nemohli slíbit, že by nastupoval pravidelně.

Američtí majitelé Chelsea v čele s Toddem Boehlym a společností Clearlake Capital už utratili za různé hráče více než miliardu liber, od převzetí v roce 2022 se jim ale nepodařilo dosáhnout řádných výsledků. Musí tedy nyní věřit, že Palmer za investici stál a že Pep Guardiola svého rozhodnutí bude litovat.

Palmer proti Brightonu uspěl také z penalty a má bilanci deset z deseti. Vysloužil si tím přezdívku ledový Cole.

Od svého přesunu do Chelsea má také místo v anglické reprezentaci. Mnozí si mysleli, že mu po působivé minulé sezoně dojde dech, ale v tomto ligovém ročníku vstřelil šest gólů ve stejném počtu zápasů. Trenér Enzo Maresca ho preventivně vynechává ze sestavy pro Konferenční ligu. Aby mladíka nepřetížil.

"Colea jsem poznal už před lety v City. Je to špičkový hráč, snad mu to takhle půjde dál," řekl Maresca. Palmer vnímá svou roli jednodušše. "Snažím se hrát každý zápas, jak nejlépe umím."

Tabulka Premier League