Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marseille znovu lovila v Anglii. Z Tottenhamu přivedla na hostování Höjbjerga

Pierre-Emile Höjbjerg vyměnil Tottenham za Olympique Marseille.
Pierre-Emile Höjbjerg vyměnil Tottenham za Olympique Marseille.om.fr
Dánský reprezentant Pierre-Emile Höjbjerg (28) se po čtyřech letech loučí s Tottenhamem, odkud zamířil na roční hostování do Olympique Marseille. Součástí dohody je povinná opce ve výši 13,5 milionu eur, při započítání bonusů by se mohla celková suma vyšplhat až na 20 milionů eur.

Höjbjerg po příchodu trenéra Angeho Postecogloua vypadl ze základní sestavy Tottenhamu, který nakonec rok před vypršením smlouvy vyměnil za Olympique Marseille. Osmadvacetiletý záložník by měl po aktivování opce podepsat s francouzským klubem čtyřletou smlouvu.

Za Tottenham odehrál 184 soutěžních zápasů s bilancí 10 gólů a 16 asistencí. Bývalého hráče Southamptonu, Bayernu Mnichov, Schalke nebo Augsburgu si do Francie přivedl trenér Roberto De Zerbi, který v uplynulých dvou sezonách vedl jiný anglický celek Brighton.

Marseille získala již třetí posilu z Anglie: Mason Greenwood dorazil za 26 milionů eur z Manchesteru United a Ismaël Koné z Watfordu vyšel Francouze na 12 milionů eur. Olympique vyjma zmíněné trojice posílili Bamo Meïté (Lorient) a na hostování Lilian Brassier (Brest).

Dalším hráčem na výše uvedeném seznamu by mohl být útočník Eddie Nketiah z Arsenalu, kterému již Marseille poslala neupřesněnou nabídku. K dohodě však zatím nedošlo.

OM může nákupy financovat z prodejů: Iliman Ndiaye (Everton), Vitinha (Janov), Mattéo Guendouzi (Lazio) a Pierre-Emerick Aubameyang (Al-Qadsiah) odešli za 56 milionů eur.

Další přestupy a spekulace