Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Maresca se stal novým trenérem Chelsea, na Stamford Bridge podepsal do roku 2029

Enzo Maresca se pokusí dostat Chelsea mezi elitu.
Enzo Maresca se pokusí dostat Chelsea mezi elitu.Profimedia
Enzo Maresca (44), který v minulosti působil v Manchesteru City jako asistent Pepa Guardioly, se stal novým trenérem Chelsea. Italský kouč se po vzoru Mikela Artety pokusil osamostatnit a vyšlo mu to skvěle – hned ve své premiérové sezoně v roli hlavního kouče dostal Leicester zpátky do Premier League. Na Stamford Bridge, kde ve funkci nahradil Mauricia Pochettina, podepsal smlouvu až do roku 2029.

Pochettino skončil v Chelsea v květnu. Maresca bude čtvrtým stálým koučem "Blues" od příchodu nového majitele Todda Boehlyho před dvěma lety. Tým vedli také Thomas Tuchel a Graham Potter. "Enzo se prezentoval jako vynikající trenér, který dosahuje působivých výsledků se zajímavým a charakteristickým herním stylem. Udělal na nás při rozhovorech velký dojem. Jeho ambice a pracovní morálka odpovídají představám našeho klubu," uvedla Chelsea v prohlášení.

"Nastoupit do Chelsea, jednoho z největších klubů na světě, je snem každého trenéra. Proto jsem z téhle příležitosti tak nadšený. Těším se na spolupráci s velice talentovanými hráči i zaměstnanci, abychom vytvořili tým, který bude pokračovat v tradici úspěchů klubu a na který budou naši fanoušci hrdí," řekl Maresca.

Chelsea pod Pocchettinovým vedením v uplynulé sezoně Premier League obsadila šesté místo a zajistila si účast v Konferenční lize.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport