Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United uhrál na Aston Ville remízu, Chelsea nezlomila oslabený Nottingham

Aston Villa remizovala s Manchesterem United 0:0.
Aston Villa remizovala s Manchesterem United 0:0.ADRIAN DENNIS / AFP
Manchester United uhrál v sedmém kole Premier League na hřišti Aston Villy bezgólovou remízu a prodloužil čekání na vítězství na pět soutěžních zápasů. Rudí ďáblové, kteří se v prosinci představí v Plzni v utkání Evropské ligy, vyhráli v nové sezoně anglické nejvyšší soutěže jen dvakrát a v tabulce jsou až čtrnáctí. Nerozhodně hrála rovněž Chelsea, která přitom závěr domácího duelu s Nottinghamem dohrávala v početní výhodě.

Aston Villa – Manchester United 0:0

První nebezpečný moment utkání přišel po střele Marcuse Rashforda, ale Emiliano Martínez si s jeho pokusem poradil. Morgan Rogers poté střílel pouze vedle branky. V 11. minutě přišla velká rána pro domácí, jelikož musel střídat zraněný Ezri Konsa.

Ani jednomu z týmů se nedařilo vytvářet si jasné příležitosti, pokus Jadena Philogena z dálky mířil těsně vedle. Střelu Youriho Tielemanse zase zablokoval Jonny Evans. Na druhé straně se Alejandro Garnacho dostal k ráně z ostrého úhlu, kterou Martínez bez problémů zlikvidoval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po přestávce zůstali v šatnách zranění Noussair Mazraoui a Harry Maguire. Stejně jako v prvním poločase i tentokrát jako první pálil Rashford. Martínez ale jeho střelu vyrazil na břevno. Bruno Fernandes byl blízko k tomu, aby otevřel skóre zápasu, svůj volný přímý kop však nasměroval na břevno, a Antony následnou střelou minul cíl.

Tentokrát se v závěru v dresu domácího týmu neprosadil ani žolík Jhon Durán. Villa tak natáhla sérii neporazitelnosti ve všech soutěžích na osm zápasů. Manchester United je bez výhry v posledních pěti zápasech, čtyři z nich skončily nerozhodně.

Chelsea – Nottingham 1:1

Domácí do utkání vstupovali s vysokým sebevědomím, když vyhráli pět po sobě jdoucích zápasů napříč soutěžemi. V cestě za šestým vítězstvím jim stál Nottingham, který se ukázal být tvrdým oříškem. Jako první zkusil štěstí Noni Madueke, když zakorutil střelu jen těsně vedle levého horního rohu.

Závěr poločasu přinesl více zajímavých momentů. Blues se málem dostali do vedení, když Madueke vnikl do pokutového území a přihrál míč na Colea Palmera, který zakončil, jenže Matz Sels vyrazil balon na brankové čáře. Na druhé straně Chelsea mohla poděkovat Wesleymu Fofanovi za perfektní blok, jenž zabránil Ryanu Yatesovi v otevření skóre.

Gól ale přišel záhy. Specialista na volné přímé kopy James Ward-Prowse našel Nikolu Milenkoviče, který hlavou poslal míč na Chrise Wooda, jenž ho usměrnil ke vzdálenější tyči. Naštěstí pro domácí fanoušky vydrželo vedení pouhých sedm minut, protože Madueke našel recept na defenzivu Forest – z pravého křídla se prosadil střelou do dolního rohu.

Necelých 15 minut před koncem byl Ward-Prowse vyloučen za druhou žlutou kartu, když nesportovně zabránil úniku Nicolase Jacksona. Sels poté předvedl řadu vynikajících zákroků, což mohlo v nastavení domácí hráče mrzet hned dvojnásobně, jenže ani jednu ze dvou velkých šancí hosté nevyužili.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Navzdory početní převaze se Chelsea nepodařilo získat tři body, což znamená, že družina trenér Espírita Santa stále okupuje horní polovinu tabulky, neboť je na devátém místě. Blues mezitím zůstávají v první čtveřici.

Tabulka Premier League