Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City dokonal v nastavení obrat proti Wolves a naladil se na bitvu se Spartou

Joško Gvardiol vyrovnával ve Wolverhamptonu na 1:1.
Joško Gvardiol vyrovnával ve Wolverhamptonu na 1:1.ADRIAN DENNIS / AFP
Manchester City před středečním zápasem se Spartou v Lize mistrů zvítězil po obratu na hřišti předposledních Wolves 2:1. Domácí šli v sedmé minutě do vedení zásluhou Jorgena Stranda Larsena, po půlhodině hry ale vyrovnal Joško Gvardiol. Následnou převahu Citizens pomohl zužitkovat až v samotném závěru další stoper John Stones.

Wolves – Manchester City 1:2

Svěřenci Pepa Guardioly v této sezoně během úvodních 20 minut zápasů Premier League vstřelili sedm gólů. Navzdory dalšímu pozitivnímu vstupu do utkání ale tentokrát prohrávali. První úspěšný brejk Wolves přinesl přihrávku Nélsona Semeda, který našel Larsena.

Ten z první prostřelil vyběhnuvšího Edersona. José Sá, který zastoupil zraněného Sama Johnstona, byl v následné pasáži hry velmi pozorný a vytlačil pokus Ilkaye Gündogana mimo tři tyče. Jeho spoluhráči poté málem zvýšili svůj náskok na druhé straně, Semedův průnik ale zmařil Ederson.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Půlhodinový tlak se však City nakonec vyplatil, když si míč na hranici pokutového území vzal Gvardiol a po svém venkovním zásahu proti Newcastlu se nádherně trefil i tentokrát. S blížícím se koncem poločasu se Savinho dostal do šance, ale Sá opět nedovolil hostům otočit zápas na svou stranu.

V prvním poločase si Citizens připsali úctyhodných 218 přihrávek v útočné třetině, zatímco Wolves jich zvládli pouhých pět. Matheus Cunha těsně přestřelil branku týmu z Manchesteru, ale jinak byli domácí po většinu zápasu zalezlí na hranici vlastní šestnáctky. Navzdory dominanci na míči se však ani Guardiolovým svěřencům dlouho nedařilo vytvořit si šanci.

V páté minutě nastavení ovšem Stones zlomil srdce fanouškům Wolves hlavičkou po rohovém kopu. Ti přesto mohli být s výkonem svého týmu proti úřadujícím mistrům spokojeni. Další prohra ale pro jejich oblíbence znamená nejhorší start do soutěže od 80. let minulého století, sezonu totiž zahájili osmi zápasy bez výhry. Svěřenci Garyho O'Neila navíc se ziskem pouhého bodu klesli na dno tabulky.

Tabulka Premier League