Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City čelí 115 obviněním. Slyšení podle ESPN začne v pondělí a potáhne se měsíce

Slyšení s Citizens by mohlo začít v pondělí.
Slyšení s Citizens by mohlo začít v pondělí.Reuters / Jason Cairnduff
V pondělí začne slyšení ve věci 115 údajných porušení finančních předpisů Premier League ze strany Manchesteru City, uvedla televize ESPN. Případ severoanglického celku byl v únoru 2023 předán nezávislé vyšetřovací komisi kvůli údajným porušením, která se datují od sezony 2009/10. Klub měl porušit pravidla týkající se poskytování přesných finančních informací.

Citizens jsou rovněž obviněni z nedodržení pravidel Premier League, která vyžadují, aby se kluby v sezonách 2013/14 až 2017/18 řídily předpisy UEFA o finančním fair play, a z nedodržení pravidel Premier League o ziskovosti a udržitelnosti (PSR) v sezonách 2015/16 až 2017/18.

Klub, který v květnu získal čtvrtý titul v nejvyšší soutěži za sebou, v době postoupení případu komisi uvedl, že byl překvapen tím, že ho liga "nařkla z těchto údajných přestupků".

"Klub vítá přezkoumání této záležitosti nezávislou komisí, která nestranně posoudí rozsáhlý soubor nezvratných důkazů, jež podporují jeho stanovisko," dodalo City při obhajobě své neviny.

Manchester City čelí 115 obviněním.
Manchester City čelí 115 obviněním.REUTERS / Phil Noble

Zdroje ESPN uvedly, že slyšení má začít 16. září a má trvat přibližně dva měsíce, přičemž konečného verdiktu včetně případného odvolání má být dosaženo do konce sezony.

Pokud bude Manchester City shledán vinným, může mu hrozit trest v podobě odečtu bodů nebo přeřazení do nižší soutěže. V minulé sezoně byly Evertonu a Nottinghamu Forest odečteny body za porušení předpisů PSR.

Manchester City zatím na dotaz agentury Reuters týkající se zahájení slyšení nereagoval, zatímco zástupci Premier League se vyjádřit odmítli.

Program Premier League