Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Luton byl pro Sterlinga soupeřem dle jeho gusta, Chelsea konečně vytěžila výhru

Raheem Sterling dal Lutonu dva góly.
Raheem Sterling dal Lutonu dva góly.AFP
Chelsea porazila ve třetím kole Premier League na Stamford Bridge Luton 3:0. Drtivý tlak domácích vyústil v úvodní trefu v 17. minutě, kdy se po efektní sólo akci prosadil Raheem Sterling, který ve druhé půli navíc přidal pojišťovací trefu. Pod obě trefy anglického reprezentanta se podepsala asistencí dvacetiletá posila z Lyonu Malo Gusto. Nováček soutěže, jenž se probojoval z neprofesionálních vod fotbalu až mezi elitu, nedokázal s bohatým velkoklubem udržet krok a Blues tak oslavili první tříbodový zisk v sezoně.

Chelsea –⁠ Luton 3:0

Chelsea na nováčka Premier League těžce nastoupila už od úvodního hvizdu. Sterling se v sedmé minutě dostal k voleji z prostoru penaltového puntíku, pumelici však poslal přímo do náruče gólmana. O 10 minut později byl už anglický reprezentant úspěšnější.

Našlápl na pravém křídle, prokličkoval mezi obránci v šestnáctce a po zemi nekompromisně zakončil na vzdálenější tyč. Luton se poté snažil hledat skulinky v uvolněné rozehrávce Blues a hra se začínala více vyrovnávat. Do přestávky se ovšem Kloboučníci do žádného slibného zakončení nepropracovali.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Chvíli po návratu z kabin mohl náskok domácích navýšit Nicolas Jackson, z levé části šestnáctky však zamířil jen do brankáře. Po hodině hry si Luton vypracoval jedinečnou šanci na vyrovnání. Osamocený Ryan Giles obdržel v šestnáctce přesnou přihrávku a tečovanou ranou z první pořádně prověřil reflexy Roberta Sáncheze.

Slovo si chvíli nato vzal znovu Sterling, jenž se osamostatnil na hranici malého vápna a s klidem zakončil mimo dosah gólmana. Stejně jako při jeho úvodním zásahu se mu dvorním asistentem stal Gusto. Chvíli nato se premiérové trefy v londýnském dresu dočkal Jackson, když míč zatloukl nechytatelně k levé tyči.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport