Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Los Premier League: Chelsea v prvním kole přivítá Liverpool, Citizens se představí v Burnley

Aktualizováno
Liverpool čeká v prvním kole náročný zápas na Stamford Bridge.
Liverpool čeká v prvním kole náročný zápas na Stamford Bridge.Profimedia
Fanoušci Premier League po čtvrtečním losu už ví, jak bude vypadat jízdní řád soutěže pro novou sezonu 2023/24. Vůbec v prvním zápase nového ročníku se mistrovský Manchester City představí 11. srpna na půdě nováčka z Burnley. Jasným šlágrem úvodního kola pak bude souboj Chelsea a Liverpoolu, tedy dvou týmů, které si uplynulý ročník představovaly úplně jinak.

Nový ročník Premier League odstartuje pikantním duelem, kdy změří své síly Burnley a Manchester City. Nováčka, jehož trenérem je bývalý kapitán Manchesteru City Vincent Kompany, čeká na úvod sezony proti úřadujícímu mistrovi těžká prověrka. Loňský vicemistr z Arsenalu začne nový ročník o den později, když na domácím stadionu vyzve Nottingham.

Jednoznačným tahákem prvního kola bude nedělní souboj mezi Chelsea a Liverpoolem. Především londýský klub má v nové sezoně co napravovat, v uplynulém ročníku skončila Chelsea i přes mohutné posilování až na 12. místě. Nového kouče Londýňanů Mauricia Pochettina tak čeká velmi náročný vstup do Premier League.

První kolo Premier League.
První kolo Premier League.Livesport

Velmi těžký start do sezony čeká i ambiciózní Newcastle, který se po úvodním duelu s Aston Villou postupně střetne i s Manchesterem City, Liverpoolem, Brightonem a Brentfordem.

Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem odehrají první utkání nové sezony na hřišti Bournemouthu. Čerství šampioni Konferenční ligy budou chtít vylepšit loňské 14. místo.

Poslední kolo nejvyšší anglické ligy bude odehráno v neděli 19. května.